9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Lluís Comet: “Assegut en una de les butaques del Trueta se’m va acudir la idea de crear l’Oncotrail”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Lluís Comet: "Assegut en una de les butaques del Trueta se'm va acudir la idea de crear l'Oncotrail"
Loading
/

Aquest cap de setmana se celebra a la comarca del Baix Empordà una de les curses solidàries que acull a més corredors de Catalunya: L’Oncotrail. Aquesta prova esportiva per equips passa per algunes poblacions del Baix Empordà, com Palafrugell, Palamós o Vall-llobrega. Per començar a preparar la cursa per aquest cap de setmana ens visita al Supermatí el director de l’Oncotrail, en Lluís Comet.

Una Oncotrail que recupera la normalitat

En l’edició d’enguany hi ha 326 equips, tal com explica Lluís Comet, que això suposa que hi hagi unes 2.700 persones, aproximadament. Per poder participar en aquesta prova esportiva, els equips han de fer una aportació mínima de 1.000 euros. Tot i això, hi ha equips que aporten més diners a l’hora de fer la inscripció.

La primera edició es va celebrar l’any 2013 i només va quedar interrompuda durant el 2020 a causa de la pandèmia. La cursa està pensada per persones habituades a caminar, ja que els 100 quilòmetres es poden completar en 30 hores entre les vuit persones que formen l’equip.

Hi ha algun punt del recorregut que ha variat respecte a l’any passat. Per exemple, hi ha un avituallament a la zona d’Aiguablava que l’any passat va donar problemes i que en l’edició d’enguany s’ha decidit canviar a la zona de la platja Fonda. Però la resta de recorregut es manté igual.

Una cursa solidària

Els diners que es recapten en aquesta prova es destinen als hospitals de la provínicia de Girona que fan tractaments contra el càncer. Lluís Comet explica que per repartir els diners tenen un Comitè Tècnic que valora les necessitats de cada hospital.

A part de l’Oncotrail organitzen altres esdeveniments solidaris com Oncobike, que se celebra 15 dies després de l’Oncotrail; també celebren l’Oncoswim, que passa per l’Estartit i Calella de Palafrugell; i la Oncotriatló, que va celerar la seva primera edició aquest any a Llançà.

Concretament, l’Oncotrail la va idear el mateix Lluís Comet. La seva filla és corredora de curses de muntanya i després de córrer la primera edició de la Trailwalker de Catalunya, va adonar-se que podia organitzar una prova semblant per recaptar diners per equipar els hospitals de material per les persones que patien aquesta malaltia. En Lluís Comet en aquell moment estava rebent quimioteràpia.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios