20.4 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Lluís Molinas: “Fer periodisme a la postguerra no era fàcil”

Veus de l'Empordà
Lluís Molinas: "Fer periodisme a la postguerra no era fàcil"
Loading
/

Lluís Molinas entèn el periodisme com una passió, ja que fa més de 80 anys que exerceix aquesta professió. A part d’aquesta passió en té moltes altres de les que destaquen l’escriptura, l’activisme cultural i amb l’àmplia col·laboració amb el teatre local. Per això, a les Veus de l’Empordà amb la Mar Coll coneixerem una mica més la trajectòria d’aquesta figura periodística de Palafrugell.

Molinas es defineix com una persona que estima la cultura en general. Va començar treballant al teatre, llavors va derivar la seva passió a l’escriptura i al cinema. En l’àmbit local, Molinas ha dedicat la seva vida al teatre. Aquesta afició tan profunda va començar quan tenia 18 anys a Palafrugell.

Quan es va inaugurar el Teatre Municipal de Palafrugell va decidir retirar-se. Tot i això, encara hi continua col·laborant. També és un amant del cinema, sobretot de la Costa Brava. Molinas ha pogut entrevistar i estar en contacte amb actors de primer nivell com Kirk Douglas, Joan Manuel Serrat o Elisabeth Taylor.

El periodisme de Lluís Molinas

Lluís Molinas creu que encara s’ha de seguir apostant pels mitjans locals, tal com fa ell encara. I és que aquests mitjans ajuden a completar la història local i comarcal. Ara mateix Molinas ha donat el seu arxiu d’història local a l’Arxiu Municipal de Palafrugell.

Molinas explica que el treball amb l’ordinador no li entusiasma, prefereix seguir treballant amb paper per crear el seu propi arxiu. El periodista explica que és esperançador que s’utilitzin les informacions i documents que ha aportat a l’Arxiu del municipi.

Un dels personatges destacats que va entrevistar va ser Salvador Dalí. El va poder entrevistar diversos cops i el primer cop que hi va anar va ser gràcies a un amic seu. Amb Dalí, Lluís Molina té un record bastant divertit.

Molts cops ha hagut de sacrificar temps personal per treballar de periodista. Però no voldria tirar enrere i canviar el passat de la seva trajectòria. Està content perquè ha recuperat molta de la història local de Palafrugell, sobretot de la guerra i la postguerra. A més, viure el periodisme durant la postguerra va ser complicat.

Mentre tingui forces, en Lluís Molinas continuarà treballant pel seu poble i per la seva comarca. Quan no pugui més, llavors es retirarà, tal com afirma Ryszard Kapuscinski, de la “professió més bonica del món”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios