27.9 C
Pals
Divendres, 12 juliol 2024
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans d’acabar l’any sabrem on serà el nou hospital de Palamós”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Abans que acabi l’any sabrem on serà el nou hospital de Palamós. Així ho ha explicat l’Alcalde del municipi, Lluís Puig, en una entrevista als estudis de Ràdio Capital aquesta setmana.

Puig ha concretat que des que un projecte com aquest es posa en marxa fins que s’inaugura, poden passar sis o set anys. Actualment, s’estan coordinant la banda sanitària amb el departament de Territori i Sostenibilitat. D’una banda, es vol fer un pla sanitari que expliqui les necessitats d’un hospital comarcal com és el de Palamós amb previsió de deu o quinze anys. Per la part de Territori, estan decidint quin és la millor ubicació. Pel que fa al pressupost, és el Departament de Salut que s’encarrega de construir l’Hospital i també dins la província de Girona es preveu destinar-hi diners.

Després de la pitjor setmana a l’Hospital de tota la pandèmia, l’alcalde ha explicat que mica en mica va millorant la situació i ja s’han pogut alliberar alguns llits, ja que abans no hi havia prou espai, ni per malalts o persones que tenien operacions no relacionades amb el COVID.

Pel que fa a la situació sanitària, l’alcalde ha explicat que creu que és bo que es mantingui el toc de queda com a mínim 15 dies més. “En aquests darrers 15 dies la gent ha fet molt de cas i s’han pogut fer actuacions efectives quan ha calgut”, ha concretat Puig.

Sobre les propestes a Palamós de la policia per baixos efectius, Puig ha dit que no comparteix que la ciutadania estigui en perill.

Tot i així, ha reconegut que hi ha menys efectius, però que “en qualsevol de les administracions sempre hi ha baixes”, i ha assegurat que estan posant alternatives per cobrir les 41 places de la policia de Palamós. “No farem una ampliació indiscriminada de la plantilla si no hi ha una reorganització dels efectius, amb una major flexibilitat horària que garanteixi poder destinar més efectius a certes èpoques de l’any quan hi ha més necessitats al carrer”.

Pel que fa a la temporada turística d’aquest estiu, Puig ha dit que tindran una temporada “acceptable” i “millor que l’any passat perquè serà més llarga”.

Sobre @explotabrava, un compte d’instagram que denuncia situacions d’explotació dels drets laborals a la Costa Brava, Lluís Puig ha dit que els ajuntaments no hi tenen una responsabilitat directe però volen fomentar la política de formació.

L’alcalde ha explicat que l’empresa que va guanyar la licitació de les obres de l’Eixample no tenia prou múscul per desenvolupar-les i ara ha guanyat una nova empresa, de manera que ara poden seguir les obres “en el seu curs normal”. A la tardor, acabaran un segon bloc d’obres no considerades d’urgència, que és un col·lector d’aigües pluvials.

Després de finalitzar les obres del Camí de Ronda, Puig ha explicat que ja estan treballant en un procés de participació ciutadana per la futura reforma del Passeig de Palamós, que ha assegurat que tindrà un aparcament. Aquesta tardor ja començaran a redactar el projecte. També ha explicat que hi haurà un carril bici.

Sobre les ajudes de lloguer, aquesta propera vegada els criteris no seran tan alts perquè a l’última convocatòria molta gent no s’hi va poder acollir.

Ara que ha passat la meitat del mandat de Puig, ha explicat que “està a disposició del partit”, i que l’objectiu era de dos mandats, encara que aquest últim any amb el COVID ha saltat qualsevol objectiu.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 12 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -