15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

L’ocupació a les comarques gironines tornarà a nivells d’abans de la crisi a finals de 2019

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un estudi del Consell de Cambres conclou que l’ocupació a les comarques gironines tornarà als nivells d’abans de la crisi a finals del 2019. Ara bé, segons l’informe, el nivell de creació de llocs de treball és menor que el nivell de recuperació econòmica. De fet, l’any passat l’economia gironina va generar més de 18.700 MEUR, gairebé el mateix  valor de l’any 2008 (és a dir, just al principi de la crisi).

Segons la Memòria Econòmica de Catalunya, que elaboren periòdicament les Cambres de Comerç i el Banc Santander, aquesta situació encara no es dona amb la creació de llocs de treball. Però amb la tendència actual, a finals de 2019 hi haurà el mateix nombre de persones treballant que abans de la crisi.

El sector serveis és el que més feina genera.

Poveda ja subratlla, però, que hi ha dades optimistes. “L’any passat, a les comarques gironines, la indústria va crear 1.500 llocs de treball, que cal destacar perquè són contractes més estables i amb sous una mica més alts”, precisa la directora de la memòria econòmica.

La memòria també se centra a analitzar el balanç turístic. I aquí, novament, es fa ressò de les estadístiques. Segons el text, “el número de turistes allotjats en hotels de la marca Costa Brava durant el 2016 ha assolit un màxim de 3,4 milions, un 4,3% més que l’any anterior”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -