L’oposició de Palafrugell critica l’ocupació del carrer

El PSC de Palafrugell manifesta la seva preocupació per la proposta de modificació de les ocupacions de via pública del govern ERC, Gent del Poble i JxC.

- Publicitat -

El portaveu socialista, Juli Fernández, manifesta la seva preocupació per la manca de sensibilitat del govern en relació a les actuacions i propostes que el govern està executant i plantejant en relació a les ocupacions de via pública, especialment als establiments d’activitats.

Juli Fernández considera que l’actual ordenança d’ocupació de via pública de l’any 2017, ja contempla els diferents escenaris i dona un marge d’interpretació i flexibilitat, per trobar un equilibri entre l’activitat econòmica i l’espai públic pels vianants, cosa que el govern actual no està complint i està modificant els criteris de forma arbitraria i sense justificació.

El PSC ja ha manifestat en diferents plenaris que es contrari a la proposta que es planteja en relació a la plaça Promontori de Llafranc de col·locar dues pèrgoles uniformes. A Llafranc els operadors van fer una proposta que va ser acceptada, on es reduïa l’espai d’ocupació i permetia la singularitat de cada establiment.

Juli Fernández considera que cal fer una proposta que impliqui una ordenació de l’espai a partir de les ocupacions actuals, un equilibri entre activitat i espai públic per vianants, i que això s`ha de fer en un procés de consens i pacte amb els operadors.

El PSC no planteja en cap cas l’ampliació de les ocupacions actuals, però està radicalment en contra de les reduccions i de les interpretacions arbitraries i contradictòries del govern. Cal tenir present que l’activitat turística i comercial representa més del 65% de la nostra activitat econòmica.

El PSC insta als operadors a fer un front comú per defensar les seves activitats en els termes de les ocupacions actuals i demanar un consens al govern local.  En aquest sentit tindrà sempre el suport del nostre grup municipal.

- Publicitat -