18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Manel Moreno: “Hi ha hagut un augment de la visibilitat, però també de les agressions LGTBI fòbiques”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Manel Moreno: “Hi ha hagut un augment de la visibilitat, però també de les agressions LGTBI fòbiques”
Loading
/

Amb motiu del dia internacional contra la LGTBI-fòbia, en el Supermatí d’ahir, 17 de maig, vam parlar amb el Manel Moreno, president d’EmpoRderats, l’associació LGTBI del Baix Empordà. Actualment, l’entitat compta amb 30 socis i 25 simpatitzants. Va ser una de les impulsores de la lectura del manifest que es va llegir ahir a Palafrugell en el dia contra la LGTBI-fòbia.  

Per Moreno la situació d’atacs i agressions LGTBIfòbiques és preocupant. De fet, segons el mateix Moreno, les dades d’agressions a les comarques gironines són pitjors que les generals de Catalunya. En les últimes setmanes, l’Observatori contra l’Homofòbia ha alertat d’un augment d’atacs contra el col·lectiu.  

 

Segons explica el president d’EmpoRderats, hi ha hagut un augment de la LGTBIfòbia, debut a què també s’ha donat un augment de la visibilitat. Un part de culpa també la tenen els discursos polítics d’odi en contra del col·lectiu que es blanquegen constantment.

 

Ahir, en el marc del dia contra la violència LGTBI fòbica es va celebrar un acte a Palafrugell on es va llegir un manifest. A l’acte hi ha va assistir EmpoRderats i altres referents del col·lectiu a la comarca com la colla carnavalesca Diversalia.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios