18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Marc Boix: “Sempre havia cregut que Jesús tenia origen celta”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Marc Boix: "Sempre havia cregut que Jesús tenia origen celta"
Loading
/

Durant la tarda del primer dia de la Fira Indilletres de La Bisbal d’Empordà, que enguany ha celebrat la cinquena edició, vàrem parlar amb el palamosí Marc Boix, autor de Li diran GALileu I Exilis, un llibre editat per l’editorial Oliveras.

La novel·la de Boix narra el naixement de Jesús a partir de la història que tots coneixem, però introduint petits canvis que fent canviar de manera radical la història del naixement de Jesús.

El títol de l’obra té un doble significat; fa referència a una frase de l’evangeli “li diran Galileu” però, les tres primeres lletres estan escrites en majúscula en referència a l’origen gal de Josep de Natzaret, el pare de Jesús.

La novel·la està partida en dos volums. La primera part explica el naixement i la infantesa de Jesús i acaba quan aquest deixa de ser un infant. La segona part, que encara no està a la venda, narrarà la història de la vida adulta de Jesús i la incomprensió per part de la gent del seu voltant.

A Boix, de formació teològica, no li quadrava que Jesús fos jueu, ja que, “tenia una manera de tractar a la gent molt diferent, sobretot a les dones”, i va arribar a la conclusió que havia de ser d’origen celta, “perquè era l’única cultura en l’antiguitat on les dones tenien el mateix nivell que els homes”.

Més tard, l’autor es va posar a buscar documentació i va trobar que podria ser real que Jesús fos d’origen celta. En un primer moment, la idea que Jesús tingués arrels celtes era una creença de Boix, però després de consultar documentació va descobrir que aquesta possibilitat era real.

El segon volum que portarà per títol Li diran GALileu II. De Fuster a Profeta veurà la llum el pròxim 2023. 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios