L’assemblea d’Esquerra Republicana de Torroella de Montgrí ha escollit per inanimitat Marc Calvet per liderar la llista d’ERC a les eleccions municipals de maig de 2019. Calvet és l’actual regidor de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç i mercants.

Substituirà a l’actual alcalde, Josep Maria Rufí, que fa unes setmanes ja va anunciar que no tornaria a liderar la llista republicana.

Marc Calvet, va manifestar durant l’assemblea que la seva voluntat per liderar el projecte d’ERC a Torroella de Montgrí i l’Estartit sorgeix “per tal d’aportar al municipi un projecte d’esquerres, independentista i amb capacitat de govern”.

Marc Calvet té 47 anys i és Tècnic en automatització industrial en una empresa de serveis. És regidor a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit des del 2011 i actualment porta les regidories de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç i mercats.

Esquerra Republicana ha estat partit de govern a Torroella durant els últims anys, de la mà de Josep Maria Rufí. El 2007 ja va liderar les llistes d’ERC a Torroella, i amb 3 regidors, va pactar amb UPM per a governar. D’aquell mandat, en va ser alcalde els dos últims anys. Després, va passar a l’oposició durant el govern de Cordon. Després de les eleccions del 2015, Cordon i Rufí van pactar un mandat en minoria, on aquest últim va ser tinent d’alcalde. Al cap d’un any, ERC va promoure una moció de censura a Cordon amb LEST, UPM i la CUP, i Rufí va ser l’alcalde, càrrec que ocuparà fins al maig del 2019, quan deixi la política.