17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Maria Planas: “La Biennal d’enguany compta amb l’eix vertebrador del paper femení a les fotografies”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Maria Planas: “La Biennal d’enguany compta amb l’eix vertebrador del paper femení a les fotografies”
Loading
/

Avui hem parlat amb  , organitzadora de la Biennal de fotografia Xavier Miserachs, que estarà exposada durant dues setmanes més al museu del suro, fundació Josep Pla i altres espais de Palafrugell.

Planas ha valorat de molt positivament l’edició d’enguany, ja que han rebut un gran nombre de visitants que han pogut gaudir de la mostra fotogràfica. Afegeix que la programació de visites guiades que fan a centres escolars també està resultant ser un èxit i “contribueix a l’educació visual dels nens i nenes i és important”.

En aquesta edició, compten amb obres d’autors com la retrospectiva Sabine Weiss, les dues exposicions de Francesc Català-Roca, o l’exposició d’Antoni Campanyà, entre d’altres.

Planas explica que hi ha diverses activitats complementàries cada cap de setmana del mes de setembre i d’octubre. Aquests tallers i xerrades, es basen principalment en les exposicions de la Biennal. Per accedir a la programació cl clicar en aquest enllaç.

La directora explica que la Biennal d’enguany es podria definir per l’exposició de peces fetes per dones, com Sabine Weiss i Anna Surinyach,  i la fotografia humana, com el cas de Surinyachs, fotoperiodista especialitzada en capturar imatges de crisis humanitàries a diferents llocs del món. També el paper femení a les obres, com la de Català-Roca, que “tracta una crònica històrica de la Transició des de l’eix vertebrador de la figura de la dona” o la de Campanyà, sobre les dones a la Guerra Civil Espanyola, entre d’altres.

Fins el 9 d’octubre es poden visitar totes les exposicions de la Biennal de Xavier Miserachs.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios