13.4 C
Pals
Dimarts, 9 març 2021

Mascareta obligatòria, però no a la platja

L'ús de les mascaretes serà obligatori en tot espai obert però no caldrà utilitzar-la quan s'estigui a la platja o a la piscina perquè les activitats que s'hi fan no tenen risc

El més llegit

Apagat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Dues dones i un home van ser acusades de bruixeria al Baix Empordà

Així ho explica l’Atles de la cacera de bruixes, el web més complet que existeix sobre els judicis per bruixeria celebrats als segles XV-XVIII a Catalunya i Andorra.

Com quedarà el Passeig Marítim de Platja d’Aro?

Platja d’Aro ja ha refet els 500 metres del Passeig Marítim que van quedar més afectats pel Glòria. Tot i això, les obres no han acabat perquè l’Ajuntament va decidir restaurar tot el Passeig.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’obligatorietat de portar mascareta a l’espai públic a partir d’aquest dijous té una clara excepció que afecta directament al Baix Empordà. L’ús de la mascareta no serà obligatori a les platges ni a les piscines.

Així ho ha confirmat la conselleria de Salut aquest dimecres a la tarda en una roda de premsa per aclarir els dubtes de la nova regulació que entrarà en vigor aquest dijous. “En prendre el sol i banyar-se evidentment no caldrà portar-ne, però sí a l’entrada a la platja, el passeig marítim i per anar a un bar al costat de la platja”, com ha explicat el subdirector general de Coordinació de Salut Pública, Xavier Llebaria.

El motiu d’aquesta excepció és que “no hi ha cap risc” en anar a la platja a fer les activitats habituals que són “banyar-se i prendre el sol” ha afegit Llebaria. Una norma que s’aplicarà als majors de sis anys obligatòriament i recomanable als infants entre dos i cinc anys.

Aquesta és una de les excepcions de la nova normativa que dona molt marge a la interpretació. Per aquest motiu, Llebaria assegura que aviat s’explicarà detalladament quines són les circumstàncies que no caldrà portar mascareta. A més a més, serà la Policia Local de cada municipi qui s’encarregui de controlar el compliment de la normativa i preveuen que qui no segueixi la normativa, sigui multat amb 100 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Verges suspèn la Processó i la Dansa de la Mort de 2021

L'Associació la Processó de Verges i l'Ajuntament del municipi han decidit que aquest any tampoc es podrà fer la processó i la Dansa de la Mort per la Setmana Santa 2021

Altres notícies