13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Mascareta obligatòria, però no a la platja

L'ús de les mascaretes serà obligatori en tot espai obert però no caldrà utilitzar-la quan s'estigui a la platja o a la piscina perquè les activitats que s'hi fan no tenen risc

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’obligatorietat de portar mascareta a l’espai públic a partir d’aquest dijous té una clara excepció que afecta directament al Baix Empordà. L’ús de la mascareta no serà obligatori a les platges ni a les piscines.

Així ho ha confirmat la conselleria de Salut aquest dimecres a la tarda en una roda de premsa per aclarir els dubtes de la nova regulació que entrarà en vigor aquest dijous. “En prendre el sol i banyar-se evidentment no caldrà portar-ne, però sí a l’entrada a la platja, el passeig marítim i per anar a un bar al costat de la platja”, com ha explicat el subdirector general de Coordinació de Salut Pública, Xavier Llebaria.

El motiu d’aquesta excepció és que “no hi ha cap risc” en anar a la platja a fer les activitats habituals que són “banyar-se i prendre el sol” ha afegit Llebaria. Una norma que s’aplicarà als majors de sis anys obligatòriament i recomanable als infants entre dos i cinc anys.

Aquesta és una de les excepcions de la nova normativa que dona molt marge a la interpretació. Per aquest motiu, Llebaria assegura que aviat s’explicarà detalladament quines són les circumstàncies que no caldrà portar mascareta. A més a més, serà la Policia Local de cada municipi qui s’encarregui de controlar el compliment de la normativa i preveuen que qui no segueixi la normativa, sigui multat amb 100 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel canviant amb nuvolades i ruixats de tarda

Nova jornada amb variabilitat al cel i creixement de tempestes a la tarda que poden deixar alguns ruixats. El termòmetre anirà dels 10 ºC de mínima fins als 20 ºC de màxima
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -