20.2 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Meritxell Pérez: “Realment és necessària una tercera dosi per les persones grans i les que tenen un gran risc”

Divendres vam parlat amb Meritxell Pérez, directora de l’ABS de Palamós, sobre l’estat de vacunació a la comarca, donat per la introducció de la tercera vacuna a persones dependents.

Pérez afirma que la vacunació avança a bon ritme, preveu que a finals d’aquesta setmana, les persones de residències i centres de dia, puguin estar vacunats.

Pel que fa la importància de la tercera dosi, la directora explica que “realment s’ha vist que en persones grans o gent amb alt risc cal una tercera vacuna, ja que la seva pròpia condició fa que el seu sistema immunitari no creï tants anticossos i cal reforçar-ho”.

Quant a l’extensió de la tercera dosi a la població general, Pérez apunta que encara falten evidències per poder fer-ho i que caldrà esperar els resultats i indicacions dels estudis.

La directora afegeix que és molt important la vacunació per aquells que encara no ho han fet, “sobretot en el cas de la variant delta, que per fer una bona cobertura de grup ens agradaria tenir un 90% de població vacunada”. També explica que es va calcular malament el nombre de dosis i hi ha moltes existències que caducaran en breu, “però estem fent molts esforços per buscar sinèrgies per incentivar la vacunació, que està comprovat que realment funciona”. Destaca la població jove com a més reticent a vacunar-se, ja que “pot semblar que no els afecta, però a part de protegir-se del virus a un mateix, també serveix per protegir els de casa”.

Pel que fa als efectes de la dosi a l’embaràs o al cicle menstrual, Pérez explica que les recomanacions fins ara eren “d’esperar un mes a notar l’embaràs de forma activa, però actualment no s’han vist complicacions amb la vacunació”·

Finalment, amb el tancament de vacunòdroms el 30 de setembre, explica que aquests s’obriran de forma puntual per posar el màxim possible de segones dosis, com és el cas del 2 i el 9 d’octubre. “L’altra cosa que farem és deixar punts oberts a les ABS dies concrets per anar a vacunar-se sense cita”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios