6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Més de 40 persones migrades assisteixen a les jornades de coneixement de la societat catalana que s’organitzen a Palamós

Mitjançant aquestes sessions els participants obtenen coneixements en referents geogràfics,  històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, els drets i deures fonamentals o els serveis públics.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 45 persones participen en la nova edició d’aquesta activitat informativa i formativa gratuïta, que a Palamós es realitza periòdicament (dues vegades a l’any).

La formació que s’imparteix ara es basa en la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, que defineix una xarxa i circuits d’acollida per afavorir l’autonomia de les persones i facilitar la convivència, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Aquesta formació s’estructura en quatre blocs: Els trets fonamentals (geogràfics,  històrics, culturals, socials i sociolingüístics) de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l’associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals (tenint en compte el marc jurídic d’estrangeria); i els serveis públics i els drets i deures en l’àmbit local (sistema educatiu i formació d’adults, sistema sanitari, sistema de protecció social, habitatge, cossos de seguretat..)

La participació en aquest tipus de formació, juntament amb l’acreditació d’altres requisits exigits per Llei, facilita determinats processos d’estrangeria, com ara l’obtenció, renovació o modificació del permís de residència, ja sigui amb el certificat d’acollida com amb els informes d’arrelament o d’integració social.

Les sessions previstes per aquesta nova edició del Mòdul C es realitzen a l’espai municipal polivalent de les galeries Carme, durant aquesta setmana i la vinent, concretament els dies 14, 16, 21 i 23 de novembre, de 9 a 13 h.

També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com la Mostra de Cuines del Món, el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Arriba ‘La Festa’ de La Pegatina amb The Tyets, Jazzwoman i Santa Salut

“La Festa”, ja ho diu el mateix títol, és una celebració entre amics. S’ajunten quatre artistes (La Pegatina amb Santa Salut, The Tyets i Jazzwoman) per cantar al ritme d’aquesta merenga accelerada que barreja rap i melodies cantables en català. Es tracta d’un divertiment que es complementarà amb un videoclip fet a partir de resultats
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -