12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Miquel Abras: “Aquest nou disc recopila les cançons més emblemàtiques dels meus 20 anys de carrera”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Miquel Abras: "Aquest nou disc recopila les cançons més emblemàtiques dels meus 20 anys de carrera"
/

Miquel Abras, cantant de la Bisbal d’Empordà, ha passat avui pel Supermatí de Ràdio Capital per parlar-nos sobre el seu nou disc “20 anys Fent Camí”, que celebra d’aquesta manera les dues dècades de trajectòria musical en solitari. Segons Abras, aquest disc recopila les seves cançons més emblemàtiques, doncs tenia ganes de “fer-me un petit homenatge a mi mateix”.

L’artista ha explicat que “les cançons escollides expliquen totes alguna història” i, a més, ha cantat amb amics seus com el Manu Guix, Sergio Dalma o la Beth, gent que assegura “admiro molt”. De fet, amb alguns d’ells ja havia cantat, com és el cas de la Beth o del Sergio Dalma a Porta Ferrada. Abras afegeix que “l’èxit es haver pogut durar tants anys sense haver tirat la tovallola”.

Abras ha explicat que el nou disc són en realitat dos discos amb deu cançons cadascun. Al primer hi ha una cançó “inèdita” que es diu ‘Mil oportunitats’ i que ha cantat amb el Litus. D’altra banda, al segon són totes cançons acústiques. En aquest sentit, Miquel Abras argumenta que a la seva carrera “hi ha molts moments en acústic”, i que hi ha gent que li agrada més la seva música en banda i d’altra que prefereix l’acústica. Per aquest motiu, va decidir combinar les dues vessants, per així arribar a tothom.

Pel que fa a algunes cançons en particular, l’artista creu que la seva cançó més revolucionària és ‘Flors a la finestra’ perquè “és una vessant més rockera”, on “he deixat anar tota l’ànima” i “el resultat és el més sorprenent”. Per altra banda, ‘Mil oportunitats’ parla de l’oportunitat que tenim cada dia a la vida, ja que “morim el dia abans i tornem a néixer al dia següent”.

Els seus inicis.

Després de tocar molts anys en el grup The Wonderful Baby Dolls, quan alguns dels membres de la banda van plegar Miquel Abras va decidir començar la seva carrera en solitari. Primer va presentar la cançó ‘Fent camí’ al concurs Carles Sabater a Andorra. Un cop el va guanyar, Abras va decidir començar la seva nova trajectòria. En aquesta línia, ha tret un total de dotze discos en vint anys, és a dir, “cada dos anys un disc”.

La seva inspiració.

Miquel Abras ens ha explicat com el seu lloc d’inspiració és el Baix Empordà, a casa seva, i que “no puc marxar un temps fora per a composar”. El tema ‘Fent camí’, per exemple, el va fer inspirat per les pintures del seu pare, que és pintor i sempre ha dibuixat sobre el Baix Empordà. A més, Abras ha argumentat que “quan composo una cançó, sempre he d’explicar alguna cosa amb significat”.

L’artista ha afegit que de jove escoltava molt The Police, Bruce Springsteen, Joe Cocker o Lluís Llach, entre d’altres, i que encara a dia d’avui són artistes que l’acompanyen. En aquest sentit, Abras també ha explicat que com molta d’aquesta música que li agradava era en anglès, va decidir començar a cantar en aquest idioma.

Presentació del nou disc.

El 4 de juny serà la presentació del nou disc de Miquel Abras a la Bisbal d’Empordà, i les entrades ja es poden aconseguir al web Voltors.cat.

Finalment, l’artista ha explicat que ara començarà la millor etapa, l’època de gira i de concerts amb la banda. “L’any vinent hi haurà un altre projecte. Aquest és un ofici molt gratificant”, ha sentenciat Abras.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios