17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Mor Josep Grau i Font, exalcalde de Jafre, als 86 anys

Va ser batlle del municipi des del 1960 fins al 2007, any en què va deixar la política

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Josep Grau i Front, que va ser alcalde de la municipalitat de Jafre durant 47 anys, de 1960 al 2007, va morir dimecres 11 de novembre als 86 anys.

Va ocupar el seu primer càrrec el 1960, sense que hi hagués cap altre candidat. Al cap de nou anys es va presentar i va guanyar les primeres eleccions municipals de la democràcia amb el partit UCD (Unió de Centre Democràtic). A partir del 1983, va governar el municipi amb Convergència i Unió, partit que no deixaria fins el 2007, any en el qual va deixar la política després d’haver perdut les eleccions. Va explicar llavors que el canvi de rumb el deixava tranquil ja que no tenia més interés en la política.

El més destacat dels seus governs va ser asfaltar els carrers i instal·lar la xarxa de clavegueram i l’enllumenat públic.

Al marge d’això, va autoritzar l’any 2005 la creació del “Prestige de Jafre”, un complex termal de luxe que havia de donar feina a mig poble però que no es va acabar mai de construir.

Josep Grau, que també va ser president de la Caixa Rural provincial de Girona, va ser investigat per presumptes irregularitats financeres, en concret una empresa creada a Panamà quan era alcalde. El 1985 se li van embargar alguns béns i el 2017 el Jutjat de Primera Instància número 35 va ordenar la millora de l’embargament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -