14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Nadal solidari

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Nadal solidari
/

Porto molts dies sent testimoni de la tasca impagable d’una colla de cuiners que, mentre tenen els seus establiments tancats per culpa de la pandèmia i de les restriccions de mobilitat, vénen cada dia a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà per elaborar menjar per la gent més necessitada.
D’ençà del primer confinament que, encapçalats i esperonats per en Josep Maria Portas -cap de cuina del restaurant Sa Cova de Platja d’Aro, membre del col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet i activista solidari de llarg recorregut- es posen el davantal de feina per fer sopes, estofats i platillos per a la Fundació Arrels.
En Josep Maria, en Vicenç, en Toni, en Quim, l’Enric i en Cote són magnífics cuiners però encara són millors persones. La seva complicitat genera reptes, i per això, fa només tres setmanes es van proposar fer 10.000 canelons que al final seran 12.000, i que permetran que aquest Nadal 4.000 persones puguin menjar un plat de la nostra cuina tradicional elaborat per cuiners de primera magnitud.
La seva actitud ha despertat moltes complicitats fent que persones i empreses es sumin a la iniciativa per fer realitat l’objectiu que ara ja estan a punt d’aconseguir.
Crec que és obligat donar-los les gràcies, no només per regalar temps i feina per aconseguir un xic de felicitat dels altres, sinó perquè als qui no ens cal que ens regalin una ració de canalons, renovem la nostra esperança en aquesta societat tantes vegades injusta.
Bones festes!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios