23 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Neix el festival Begur Indià per substituir la Fira d’indians en temps de coronavirus

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Neix el festival Begur Indià per substituir la Fira d'indians en temps de coronavirus
Loading
/

Aquest 2021 Begur tornarà a celebrar i a compartir el seu llegat indià amb els vilatans i visitants. Ho farà novament a finals d’estiu, com ja és tradició, durant el primer cap de setmana del mes de setembre. Però enguany, a causa de la pandèmia de Covid-19 i de les mesures de seguretat establertes per les autoritats, no ho farà a través de la icònica Fira d’Indians de Begur sinó amb l’alternativa del Begur Indià.

El fet és que l’Ajuntament, davant la impossibilitat de realitzar la Fira d’Indians en el seu format habitual a causa de les restriccions actuals, ha dissenyat una alternativa festiva que permetrà seguir commemorant el fet indià a la vila amb la mateixa essència i esperit de sempre.

Així, aquest 2021 neix el Begur Indià: un festival cultural amb el fet indià com a eix transversal que es durà a terme del 3 al 5 de setembre al centre de Begur. Entre les diverses propostes, s’hi oferiran exposicions, conferències, visites guiades, representacions teatrals. Pel que fa a la música, hi haurà diferents estils com el son cubà o les havaneres. Finalment, els més menuts també tindran el seu espai amb jocs tradicionals i tallers infantils.

Totes les activitats tindran aforament limitat i per a assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament. El programa d’actes definitiu es donarà a conèixer al llarg de les pròximes setmanes.

Al Supermatí d’avui hem entrevistat Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, que ha posat en valor i agraeix la feina feta al llarg dels darrers mesos per tots els tècnics municipals, professionals i entitats de l’equip indià que han fet possible aquest nou esdeveniment, Indica que “el context actual ens brinda la possibilitat de donar més protagonisme que mai a les activitats culturals durant aquests dies, que seran el gran reclam del festival”.

Eugeni Pibernat, a més, anima tots els veïns i veïnes a prendre part activament al Begur Indià i destaca que “amb la represa progressiva de la normalitat és clau que el poble vagi recuperant poc a poc la seva activitat, la seva economia, el seu dinamisme, i les tradicions i esdeveniments que l’identifiquen. El fet indià seguirà tenint continuïtat enguany a Begur i estem molt il·lusionats amb aquest nou Begur Indià que estem convençuts resultarà un èxit de participació”.

Aquí podeu escoltar l’entrevista que hem fet aquet matí a Eugeni Pibernat.

 

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios