20.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Neus Gómez: “Ens hauríem de replantejar les accions perquè la violència de gènere un dia deixi d’existir”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Neus Gómez: "Ens hauríem de replantejar les accions perquè la violència de gènere un dia deixi d'existir"
Loading
/

El divendres es va celebrar el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Hi ha serveis creats per les administracions o altres organismes que ajuden i donen suport a aquestes dones. Un d’aquests serveis és el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal. Per això, al Supermatí ens va visitar la responsable de l’àrea del SIAD, Neus Gómez.

El SIAD són uns serveis versats a les dones i que poden ser l’entrada a dones que poden patir situacions de violència. També és un servei on s’orienta les dones en qualsevol matèria i, llavors, dins el servei hi ha una oferta que assessora a les dones en matèria juridica i els ofereix ajuda psicològica.

El Baix Empordà compta amb centres del SIAD a Palafrugell, a Sant Feliu de Guíxols i el d’àmbit comarcal (que dona servei a la resta de municipis). Una de les funcions que realitza el SIAD és la funció pedagògica i de sensibilitació a nivell social, tal com explica Neus Gómez.

El SIAD està contemplat com un recurs generalista i que ajuda a detectar situacions de violència i de donar suport a les dones que pateixen situacions de violència. Aquests tipus de serveis es van crear l’any 2007 i s’ha anat transformant. Actualment, amb el nou departament de feminismes, es vol transformar per què els diversos SIAD funcionin de manera similar arreu de Catalunya.

Segons explica Neus Gómez, van visitar el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà 190 dones l’any 2021. D’aquestes, van rebre atenció psicològica 78 dones. Però el número més preocupant és que van haver d’atendre 68 dones que van patir violència. Tot i això, la Neus Gómez explica que aquestes xifres són poc ajustades a la realitat.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios