22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

#FactCheckCapital: No, aquests dofins no neden a Palamós gràcies a l’aturada pel coronavirus. Són a Turquia

Durant tot el dia, ha circulat un vídeo a les xarxes socials amb dofins navegant a un port. No és Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant tot el dia, ha circulat a les xarxes socials d’uns dofins navegant per un port atribuint la localització al Port Marina de Palamós. En un moment de mínima contaminació del mar, per la crisi sanitària pel coronavirus no era estrany veure aquests mamífers en un entorn que ara està tranquil·líssim.

Doncs la veritat és que no. Després de comprovar-ho per Ràdio Capital de l’Empordà, des d’aquesta emissora podem confirmar que el vídeo està gravat originalment a Turquia.

https://twitter.com/MariaCa74654337/status/1251142186139299840?s=20

Com Ràdio Capital de l’Empordà ha fet el #FactChecking?

Doncs després d’una recerca en una web especialitzada per rastrejar vídeos, es pot comprovar que es va penjar a internet per primera vegada a Turquia. A partir d’aquí, es fa una selecció dels diferents tweets i s’organitzen per data de publicació.

Fins a arribar a la font original. Un tuitaire el va penjar el 15 d’abril, i explicava que es corresponien al port esportiu d’Ataköy. Per comprovar que el vídeo correspon a la zona mencionada pel tuitaire, es comprova mitjançant Google Maps, utilitzant la vista satèl·lit i l’Street View.

Imatge de Google Maps on s'observa el mateix terra que el vídeo publicat a les xarxes socials
Imatge de Google Maps on s’observa el mateix terra que el vídeo publicat a les xarxes socials

De fet, el vídeo s’ha atribuït a molts punts geogràfics, principalment a Catalunya com a Palamós, Sitges o Vilanova. Però també arreu del món. Seguint la cerca que ha fet Ràdio Capital de l’Empordà, es pot observar fent una cerca inversa a Google.

 

#FactCheckingCapital

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El 9è Fringe Torroella de Montgrí-L’Estartit acull el millor talent musical en 24 concerts

La programació, del 14 al 20 de juliol, reuneix un total de 145 músics de múltiples nacionalitats que conviuran a Torroella de Montgrí i l'Estartit durant cinc jornades
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -