L’Ajuntament de Calonge ha fet un pas ferm per estabilitzar i reformar les platges de Sant Antoni de Calonge amb la signatura del contracte d’assistència tècnica del projecte. La signatura s’ha dut a terme amb la presència del subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamente; l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i el regidor de platges, Joan Caner.

La redacció del projecte s’ha adjudicat a l’empresa Ingemed (Enginyeria i Estudis del Mediterrani) amb un termini màxim de 6 mesos. Quan s’hagi redactat, hi haurà l’adjudicació d’obres. La reforma de la façana marítima amb la inclusió de nous espigons i la modificació dels ja existents permetrà protegir la sorra de la platja els dies de temporal. Costarà uns 16.500 euros més IVA, fet que elevarà la xifra al voltant dels 20.000 i pràcticament tot correrà a càrrec de l’Estat. Les obres es realitzaran en període no estival i es calcula que finalitzaran el 2019 o com a molt el 2020.

L’alcalde del municipi ha expressat la seva satisfacció a l’haver complert un dels compromisos proposats pel seu equip de govern.

Les línies d’actuació passaran per mantenir els tres espigons amb forma de “T” . Posteriorment, dels dos espigons que van en forma de “Y”, un es suprimeix i l’altre es complementa amb una part submergida consolidant una gran platja. També hi haurà una aportació de 550.000 metres cúbics de sorra, que s’obtindran d’un repositori de sorra entre Tossa i Lloret.