18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Nou pas per estabilitzar les platges de Sant Antoni de Calonge

S'ha oficialitzat la signatura de la reforma per l'estabilització que millorarà la façana marítima de la platja de Sant Antoni amb la incorporació d'un nou espigó i la modificació dels actuals.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Nou pas per estabilitzar les platges de Sant Antoni de Calonge
Loading
/

L’Ajuntament de Calonge ha fet un pas ferm per estabilitzar i reformar les platges de Sant Antoni de Calonge amb la signatura del contracte d’assistència tècnica del projecte. La signatura s’ha dut a terme amb la presència del subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamente; l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i el regidor de platges, Joan Caner.

La redacció del projecte s’ha adjudicat a l’empresa Ingemed (Enginyeria i Estudis del Mediterrani) amb un termini màxim de 6 mesos. Quan s’hagi redactat, hi haurà l’adjudicació d’obres. La reforma de la façana marítima amb la inclusió de nous espigons i la modificació dels ja existents permetrà protegir la sorra de la platja els dies de temporal. Costarà uns 16.500 euros més IVA, fet que elevarà la xifra al voltant dels 20.000 i pràcticament tot correrà a càrrec de l’Estat. Les obres es realitzaran en període no estival i es calcula que finalitzaran el 2019 o com a molt el 2020.

L’alcalde del municipi ha expressat la seva satisfacció a l’haver complert un dels compromisos proposats pel seu equip de govern.

Les línies d’actuació passaran per mantenir els tres espigons amb forma de “T” . Posteriorment, dels dos espigons que van en forma de “Y”, un es suprimeix i l’altre es complementa amb una part submergida consolidant una gran platja. També hi haurà una aportació de 550.000 metres cúbics de sorra, que s’obtindran d’un repositori de sorra entre Tossa i Lloret.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “I diumenge, meteorit” d’Albert Pijuan

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -