9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

L’estació meteorològica de Begur pertany a weathercloud i informa en temps real

Està ubicada a l'Espai Mas d'en Pinc

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'estació meteorològica de Begur pertany a weathercloud i informa en temps real
/

Begur va inaugurar el 25 de juny passat una nova estació meteorològica ubicada a l’Espai Mas d’en Pinc. Aquest matí hem entrevistat al Supermatí Marc Arazo, director de Darrera, l’empresa responsable d’aquesta estació.

L’objectiu de l’Ajuntament era disposar d’un equipament propi del municipi i la major característica és informar en temps real de dades com temperatura, humitat, pluja acumulada, pressió atmosfèrica, irradiància solar i direcció i velocitat del vent. Després, s’emmagatzema la informació que queda disponible al web tant pels ciutadans com per als tècnics de l’Ajuntament. Finalment, també es poden consultar prediccions per als propers dies. Tothom pot accedir a l’aplicació online a partir de la web de l’Ajuntament independentment dels coneixements meteorològics que tingui.

 

Cal recalcar que els censors de l’estació es van portar a un laboratori extern que els va certificar de manera oficial. Per tant, si una persona pateix danys ocasionats per vent o pluja, podrà sol·licitar un certificat d’homologació que li servirà per a la seva assegurança.

 

Un punt fort de l’estació és que es troba dins de la xarxa de lliure accés weathercloud, un dels principals webs que recull dades d’estacions d’arreu del món. La xarxa en té més de 35.000 entre les quals més de vint són al Baix Empordà.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -