9.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

L’estació meteorològica de Begur pertany a weathercloud i informa en temps real

Està ubicada a l'Espai Mas d'en Pinc

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Begur va inaugurar el 25 de juny passat una nova estació meteorològica ubicada a l’Espai Mas d’en Pinc. Aquest matí hem entrevistat al Supermatí Marc Arazo, director de Darrera, l’empresa responsable d’aquesta estació.

L’objectiu de l’Ajuntament era disposar d’un equipament propi del municipi i la major característica és informar en temps real de dades com temperatura, humitat, pluja acumulada, pressió atmosfèrica, irradiància solar i direcció i velocitat del vent. Després, s’emmagatzema la informació que queda disponible al web tant pels ciutadans com per als tècnics de l’Ajuntament. Finalment, també es poden consultar prediccions per als propers dies. Tothom pot accedir a l’aplicació online a partir de la web de l’Ajuntament independentment dels coneixements meteorològics que tingui.

 

Cal recalcar que els censors de l’estació es van portar a un laboratori extern que els va certificar de manera oficial. Per tant, si una persona pateix danys ocasionats per vent o pluja, podrà sol·licitar un certificat d’homologació que li servirà per a la seva assegurança.

 

Un punt fort de l’estació és que es troba dins de la xarxa de lliure accés weathercloud, un dels principals webs que recull dades d’estacions d’arreu del món. La xarxa en té més de 35.000 entre les quals més de vint són al Baix Empordà.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies