11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Adjudiquen les obres per construir el pou d’aigua a Fontanilles

La construcció del pou també servirà per solucionar un problema de l'obra original del 2007 que provocava la disminució del cabal d'aigua

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Adjudiquen les obres per construir el pou d'aigua a Fontanilles
/

El pou d’aigua a Fontanilles ja té una data assignada. Dijous 24 de maig, l’Ajuntament de la Bisbal adjudicarà les obres per construir aquest pou d’aigua que ha de donar servei a municipis com la Bisbal; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Corçà i Madremanya.

La millor oferta econòmica s’emportarà el projecte d’obres de la construcció del nou pou d’aigua que s’ha de situar a Fontanilles. Aquesta obra però també es complementarà amb la construcció d’una segona sortida al pou actual. D’aquesta manera, no es netejarà el pou que hi ha ara mateix i la nova sortida d’aigua permetrà arribar al cabal màxim que l’Ajuntament té adjudicat.

Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà ha anunciat a Ràdio Capital que serà aquest dijous que s’adjudicaran les obres a la millor oferta. Les obres del pou d’aigua a Fontanilles però no només es basaran en la construcció del pou com a tal. Sais en aquesta emissora.

Aquesta vàlvula de propulsió permetrà resoldre un problema actual, a causa de les obres originals del 2007. Segons l’alcalde, quan es treia aigua per un determinat sector, hi havia altres indrets que no rebien aigua. Provocant que no tothom pogués rebre el cabal d’aigua adjudicat en moments i situacions complicades.

Pou d'aigua a Fontanilles
Pou d’extracció d’aigua de la Bisbal d’Empordà

El pou d’aigua a Fontanilles però tindrà un altre avantatge segons ha explicat Sais. Amb la sortida de l’aigua per aquest pou ja no caldrà fer servir els de Castell d’Empordà i aleshores la barreja d’aigua de les dues extraccions, no serà necessària. D’aquesta manera, s’evitarà que l’aigua surti contaminada.

L’alcalde també ha destacat que l’aigua de la Bisbal d’Empordà és potable gràcies als filtres de carbó actiu. Lluís Sais especifica que si estigués contaminada, no es podria beure aigua de l’aixeta. Una acció possible per la quantitat d’elements que eliminen els filtres instal·lats entre els pous i les sortides d’aigua als habitatges bisbalencs.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -