9 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell s’acomiada de la comunitat religiosa de l’Asil Nostra Senyora de Montserrat

El grup de monges de les Germanetes dels Ancians Desemparats fins ara s’encarregava de l’Asil, però la gestió de l'equipament s'ha traspassat a una entitat privada

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La comunitat de religioses que gestionava l’Asil Nostra Senyora de Montserrat ha traspassat l’entitat a una empresa privada. Així doncs, aquest mes d’octubre, el grup de monges de les Germanetes dels Ancians Desemparats, que fins ara s’encarregava de l’Asil, ha deixat Palafrugell. La setmana passada una representació de l’Ajuntament de Palafrugell, encapçalada per l’alcalde Juli Fernández, va visitar l’Asil per acomiadar les religioses i agrair-los la feina feta al llarg de tots aquests anys, tenint cura de la gent gran del municipi.

L’Asil Nostra Senyora de Montserrat va ser creat l’any 1897 per la comunitat religiosa Germanetes dels Ancians Desemparats, congregació fundada per Teresa Forner. L’Asil es troba situat en un edifici, d’estil neoclàssic eclèctic, que va ser construït amb els béns que havia donat l’empresari Esteve Casadevall.

Amb el pas dels anys, l’Asil es va anar ampliant amb algunes de les cases del voltant, entre les quals destaca una cessió de la família Bordas. El resultat fou un complex residencial amb una capella, una cuina menjador, diverses dependències i un tros de terra amb un pou on les religioses cultivaven un hort i hi tenien bestiar. La tasca de les germanes ha consistit a atendre els ancians desvalguts del poble i de la rodalia, i la seva activitat ha estat respectada i recolzada fins i tot durant la Guerra Civil pel fet de tractar-se d’una assistència social.

El centre té capacitat per atendre unes setanta persones, de les que fins ara en tenien cura set germanes que formen la Congregació, a més del personal extern que hi treballa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×09

Seguim esmaperduts amb el lideratge del Girona, i estem començant a pujar al carro de la nova rivalitat amb...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -