Pau Punseti

La secretaria de l’Ajuntament de Palafrugell ha explicat que no es poden fer públics esborranys de circulars internes sense l’autorització del govern. S’adverteix d’aquesta manera contra accions com la que va realitzar l’exalcalde Juli Fernández el passat mes de maig.

El PSC va denunciar que hi havia un document intern que pretenia “limitar l’acció fiscalitzadora de l’oposició” perquè, segons deia el partit, els caps d’àrea haurien de comunicar al govern (ara, d’ERC i el PDeCAT) cada cop que un regidor de l’oposició els demanés informació o es trobés amb ells.

Segons ha avançat El Punt Avui i ha pogut confirmar Ràdio Capital, la secretaria del consistori ha emès un informe on es recorda que el document filtrat per l’actual cap de l’oposició no ha estat firmat per l’alcalde i que ara encara s’està revisant. Per tant, és un esborrany.

“L’esborrany facilitat no ha estat mai firmat per l’alcalde, no ha entrat en vigor, ni tampoc ha estat comunicat a la resta de personal de l’Ajuntament”, conclou la secretaria. Aquest organisme recorda, citant un article del Reglament Orgànic Municipal, que els regidors de l’oposició no poden obtenir documents que no hagin estat aprovats “per l’òrgan competent” i que, si volen tenir-hi accés, ho han de demanar prèviament.