11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Palafrugell aprova definitivament la relació de llocs de treball del consistori

Piferrer espera poder haver finalitzat tot el projecte en quatre anys

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Palafrugell aprova definitivament la relació de llocs de treball del consistori
Loading
/

L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat definitivament la relació de llocs de treball del seu consistori, un projecte que s’ha anat desenvolupant des del 2015 amb l’objectiu d’equilibrar els sous i que s’ajustin a la tasca que desenvolupa cada membre de la plantilla de l’Administració local. Per fer-ho, han votat a favor 12 regidors (set d’ERC, tres de Som Gent de Poble i dos de JxCat) i nou s’han abstingut (set del PSC, un dels Comuns i un de Cs).

Per completar-ho, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha explicat a Ràdio Capital que han incrementat en un 8,6% la inversió destinada al Capítol 1 del projecte de Pressupostos 2020 de la vila palafrugellenca, referida a les despeses de personal. Piferrer s’ha mostrat satisfet per “tirar-ho endavant” i assegura que és un “projecte molt rellevant”. El batlle no amaga que “cerquem posar-nos d’acord amb tots els treballadors, però no tothom ho veu bé”, tot i que considera que “s’està fent de la millor manera possible”:

Així doncs, el compromís que fixa el batlle republicà és el d’aconseguir tenir-ho “tot enllestit” en un període de quatre anys. En aquesta línia, Piferrer ha traslladat a Ràdio Capital que “un dels èxits serà la major transparència que assolirem i el retriment de comptes que farem”, ja que implicarà saber quant cobra cada treballador o treballadora de la plantilla de l’Administració local palafrugellenca.

Les converses, que es produeixen amb la Junta de Personal, es mantindran i Piferrer diu que “seguirem parlant amb la plantilla per tal que ens facin arribar les seves valoracions”. Aquesta relació dels llocs de treball ha de permetre, segons ha detallat l’alcalde, valorar cada plaça laboral i el sou que té adjudicat. En alguns casos, hi ha gent que cobra per sota del que li correspon per les tasques que desenvolupa, i a l’inrevés.

Per solucionar-ho, a partir d’un sistema de puntuació, es fixarà el sou que pertoca per les competències laborals atribuïdes a cada membre del personal. Una altra opció passa per la promoció interna ja que, per exemple, pot haver auxiliars administratius que estan exercint feines d’administratiu, i la manera per corregir-ho seria ofertant una plaça interna d’administratiu per tal que un auxiliar en qüestió pugui fer el procediment corresponent i, en cas de completar-lo, guanyar aquesta nova categoria laboral al consistori.

En referència a les manifestacions del PSC, que afirmen que no se’ls ha explicat res, el batlle palafrugellenc retreu que, quan el seu partit formava part de l’oposició, “tampoc se’ns deia res, i el procés va començar l’any 2015 quan encara no havíem arribat a l’alcaldia”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -