L'Ariadna i en Víctor, educadors de carrer de Palafrugell. Imatge: Ajuntament de Palafrugell

Palafrugell estrena nou equip d’educadors al carrer. Són l’Ariadna i en Víctor, educadors de medi obert que treballen les tardes, fora de l’horari escolar i també alguns dissabtes, als carrers de Palafrugell.

L’any 2011 es va iniciar a Palafrugell el programa Treball de carrer coordinat per les àrees de Joventut i Benestar Social de l’Ajuntament i gestionat per Suara Cooperativa. I aquest curs 2018-2019, s’hi han incorporat dos educadors per treballar a peu de carrer.

La principal tasca dels educadors de carrer és la de facilitar la comunicació  i la integració de les persones joves del municipi amb l’administració local, les entitats i la ciutadania. També, però, desenvolupen una feina molt important: intervenir en cas de conflicte i promoure el civisme i la participació. El programa Treball de carrer vetlla perquè la figura d’aquests educadors esdevingui un referent per a la població juvenil i les entitats del poble.

Per poder desenvolupar aquestes tasques, l’equip educatiu format per l’Ariadna i en Víctor ha passat uns mesos coneixent el municipi, presentant-se a les entitats, als serveis i als professionals relacionats amb joves i tenint els primers contactes amb els nois i noies. La rebuda ha estat molt bona gràcies a les ganes que tenen per començar a treballar amb els joves del poble.

Els educadors seran presents als principals parcs, places i espais i serveis públics (biblioteca, Can Genís, piscina, TMP…), llocs on normalment es concentra un gran nombre de nois i noies. També realitzaran tasques d’observació en esdeveniments juvenils que tinguin lloc a Palafrugell.

Amb aquest programa, Treball al carrer, es dona l’oportunitat d’atendre les necessitats dels menors i joves directament en el lloc on es troben, al mateix temps que fomenten les relacions individuals i l’acció grupal i comunitària.