28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Palafrugell crea una comissió mixta per a coordinar accions davant la crisi humanitària a Ucraïna

La comissió es reunirà per primera vegada el proper dimecres

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha creat una Comissió Mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per tal de valorar i analitzar la crisi humanitària que s’està vivint a Ucraïna després de la invasió de Rússia i coordinar les accions a realitzar. En aquest sentit, per a dimecres vinent, ja s’ha convocat la primera reunió.

Aquesta Comissió Mixta de recent creació està presidida per l’Alcalde del municipi, i està formada per representants d’entitats com Creu Roja, Càritas (les quals formen part del sistema de protecció internacional del govern d’Espanya) i el Centre d’Atenció Primària; tècnics municipals de les àrees de Serveis a les Persones; així com el regidor de Cooperació i les regidores de Benestar Social i Ciutadana i Educació.

Davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a la població afectada pel conflicte d’Ucraïna, des de Palafrugell es demana seguir els criteris que ha marcat el Govern de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, es recomana que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. D’aquesta manera es posa a disposició un recull de les ONG i organismes multilaterals que donen resposta a la crisi humanitària a Ucraïna.

L’Alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, destaca que “aquesta comissió ha de servir per establir mecanismes efectius perquè l’ajuda i les accions arribin d’una forma directa sobre el terreny”. També ha estamental que “recomanem a tothom que vulgui ser voluntari o ajudar a nivell particular que es posi en contacte amb les entitats oficials que treballen sobre el terreny, ja que és la manera més efectiva d’establir una ajuda real”. La Comissió es reunirà de forma periòdica, i si cal, extraordinària per poder recollir totes les necessitats que caldran al llarg dels propers dies.

També cal destacar que la Taula de Solidaritat de Palafrugell ja es va reunir la setmana passada per buscar establir mecanismes d’ajuda al poble ucraïnès.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -