12.8 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Palafrugell demana “responsabilitat” als ciutadans després de veure’s “desbordada” amb més visitants dels que esperaven

L'Ajuntament ha hagut de reforçar alguns dels serveis i calcula que hi ha unes 30.000 persones a la costa del municipi

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
L’Ajuntament de Palafrugell fa una crida a la responsabilitat després de la important quantitat de visitants que ha rebut durant aquesta Setmana Santa. L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, reconeix que n’hi ha hagut “més dels que esperaven” i assenyala que s’han vist “desbordats”.
Amb tot, Piferrer confia en què tothom respecti les mesures i no hi hagi un increment de contagis. De fet, el nombre de visitants ha obligat l’Ajuntament a reforçar alguns serveis com el d’escombraries per donar resposta a les necessitats del municipi. Piferrer calcula que entre Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc hi ha unes 30.000 persones, la gran majoria de segones residències de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els aparcaments a Calella de Palafrugell, Tamariu o Llafranc s’han tornat a omplir aquest dissabte. L’arribada massiva de persones que tenen la seva segona residència a les localitats costaneres de Palafrugell ha fet que l’Ajuntament hagi sortit a demanar responsabilitat als ciutadans, per tal d’evitar aglomeracions. I és que malgrat que el turista estranger no ha pogut venir, el consistori calcula que a la costa de la localitat hi ha unes 30.000 persones, la gran majoria de segones residències i que venen de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’alcalde, Josep Piferrer, explica que aquesta Setmana Santa “han baixat tots” quan en anys anteriors els visitants s’havien repartit entre el Pirineu, l’interior i la Costa Brava. “Evidentment són molt benvinguts. També és casa seva, però és important que respectem les mesures contra la covid”, concreta el batlle.

Piferrer reconeix que “no esperaven tanta afluència” i és que la quantitat de gent que hi ha aquests dies al poble és “similar” a la que hi havia l’estiu de l’any passat. Amb tot, ressalta que el tancament nocturn de l’hostaleria, les restriccions i el seguiment de les mesures sanitàries imposades pel Govern han de servir per evitar contagis.

La realitat és que aquests dies es fa difícil trobar un bar o un restaurant amb una taula lliure per dinar, un fet que Piferrer destaca com a positiu per l’economia local. “Les ajudes que s’han pogut donar des de les administracions no compensen. El sector el que necessita és treballar”, concreta.

Increment dels serveis

Una evidència de la forta afluència de visitants als municipis costaners de Palafrugell ha estat el reforç que ha hagut d’aplicar l’ajuntament en serveis com el de les escombraries. Piferrer explica que havien fet una previsió, però que l’han hagut de canviar sobre la marxa perquè no podien donar resposta a les necessitats del poble.

I és que aquests darrers dies han anat apareixent algunes imatges d’aglomeracions en algunes zones de Calella de Palafrugell, Tamariu o Llafranc. Piferrer deixa clar que són a l’aire lliure i posa en valor l’esforç que es fa des de l’hostaleria per mantenir les mesures de seguretat als seus establiments.

Però Palafrugell no ha estat l’única població del Baix Empordà amb afluència de persones. Platja d’Aro, Palamós o Sant Feliu de Guíxols també han rebut molts visitants. Un altre cas curiós és Torroella de Montgrí, on aquest divendres el castell es va omplir de persones que hi van pujar a fer una volta.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Últimes notícies

Sis municipis del Baix Empordà denuncien que el Pla Director és “poc clar” i no descarten portar-lo als jutjats

Asseguren que han deixat moltes llicències aturades per por a haver de respondre econòmicament en cas de denúncia
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -