10.8 C
Pals
Dimecres, 29 novembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell destinarà un milió d’euros a un nou aparcament a Llafranc

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell destinarà 1.050.000 euros a construir un aparcament de tres plantes a Llafranc. És la inversió més gran dels sis projectes que haurà d’aprovar el ple municipal aquest dimarts. En total, els sis projectes s’enfilen a 2.760.400 euros

La inversió econòmicament més elevada es destinarà al pàrquing de Llafranc, que tindria una capacitat per a 140 places i se situaria a l’encreuament dels carrers de Santa Marta i del Xarembeco. D’aquesta manera, el govern vol potenciar el remodelat passeig de Llafranc que dóna prioritat als vianants. Aquesta actuació permetrà reordenar l’aparcament de la Font d’en Xecu.

Un altre dels projectes és la rehabilitació de l’edifici de l’antic Museu del Suro al carrer de la Tarongeta com a centre d’arts escèniques i artístiques, al qual es destinen 900.000 euros. Aquest edifici és un espai llargament reivindicat per algunes entitats del poble, com l’Aula de Teatre i de CinemaAl sector industrial, el govern vol invertir 250.000 euros per resoldre l’encreuament del carrer de la Metal·lúrgia amb els carrers del Trefí i el carrer del Gas, una vegada tancat el vial de circumval·lació amb l’obertura de la Ronda Nord.

La torre modernista de l’antic dipòsit d’aigua de Can Mario requereix una restauració per la qual es destinarà 180.000 euros. Finalment, a Tamariu, 120.000 euros serviran per sanejar el seu passeig marítim. Es tracta d’una intervenció que es farà conjuntament amb el Consorci de la Costa Brava per resoldre les problemàtiques provocades per avingudes d’aigües plujanes.

La resta de projectes consisteixen en 200.000 euros en material informàtic i 60.000 euros per millores al poliesportiu municipal. Totes les inversions són financerament sostenibles. La modificació pressupostària anirà a càrrec del romanent de tresoreria gràcies al superàvit d’estabilitat pressupostària de l’any 2016.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Empordà 2030 – Educació i innovació

En aquest programa abordarem la promoció de de l’educació de qualitat. A més, es treballarà el foment de la formació professional en el sector de la sostenibilitat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -