12.4 C
Pals
Dilluns, 22 abril 2024
- Publicitat -

Palafrugell ja ha aplicat tots els canvis a la Carretera Vella de Calella

S’han instal·lat dues càmeres de control d’accés per millorar l’accés als veïns i veïnes de la zona

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana l’Ajuntament de Palafrugell ha finalitzat les tasques de senyalització a la Carretera Vella de Calella de Palafrugell i ja es troba transitable per a tots aquells veïns, que hi tindran un accés preferent. Els canvis que s’han acabat aquesta setmana, recorden des del consistori, es van fer amb els acords i millores que es van consensuar amb els veïns.

Alguns dels canvis destacats han estat les dues càmeres de control d’accés que s’han instal·lat per permetre el pas dels veïns i vehicles autoritzats. Per tant, tots els vehicles que entren a la Carretera Vella des de Palafrugell, i van en direcció cap a Calella, hi poden accedir només fins a la nova rotonda que s’ha creat aproximadament a mig camí, la qual és molt propera a la zona d’oci, a partir d’aquí s’ha de girar a l’esquerra i anar a l’autovia. A partir d’aquest punt, que és on hi instal·lada la primera càmera, només podran seguir circulant per la Carretera Vella els veïns de la zona que estiguin autoritzats per ser residents de la zona, la resta d’usuaris tindran l’obligació de girar a l’esquerra.

La segona càmera de control es troba situada a l’alçada del carrer Primavera, de manera que anant des de Calella en direcció a Palafrugell també es controlarà el pas deixant prioritat només als residents. La senyalització instal·lada esmenta amb claredat que no hi ha sortida si s’hi circula amb un vehicle no autoritzat com a resident de la zona.

Els canvis, que ara ja són definitius, han arribat després de diverses reunions per buscar solucions amb els veïns i, després d’una anàlisi exhaustiva, s’han desenvolupat aquests canvis sense deixar de comptar amb la prescència del carril bici i prioritzant la seguretat dels usuaris de la via. El control de càmeres permetrà donar un pas prioritari als residents i qualsevol persona que visqui a la zona i necessiti l’autorització per transitar-hi sense ser multat ha d’enviar un correu electrònic a la Policia Local.

Per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, amb aquest canvis “no volen que sigui una mesura recaptatòria a través de les sancions, sinó que el control d’accés ens permeti una millor seguretat per a totes aquelles persones que resideixen en aquesta zona i que necessiten circular per la Carretera Vella per arribar a les seves residències.” Així, mateix afegeix que, “tots els canvis s’han consensuat amb els afectats de la via i s’han fet amb l’objectiu de fer que la mobilitat entre Calella i Palafrugell estigui pacificada i sigui millor que els darrers mesos”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una rosa i un llibre

Ja fa alguns dies que l’aroma de les roses impregna els carrers, els locals i les cases de totes...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -