Palafrugell presenta el desdoblament de l’avinguda Espanya als fons europeus Next Generation

Palafrugell, Begur i Calonge, dels pocs municipis del Baix Empordà amb un projecte tancat. En el cas del primer, segons ha pogut saber Ràdio Capital, l'Ajuntament ha dividit el projecte en dos eixos: un de comercial i un altre de promoció turística.

- Publicitat -

Us ho avança Ràdio Capital: L’Ajuntament de Palafrugell confirma que han presentat els seus projectes al fons europeu de recuperació Next Generation EU. Aquestes mesures es divideixen en dos eixos del fons: un de comercial i un altre de promoció turística.

L’eix comercial inclou el següent: plaques fotovoltaiques al mercat, mobiliari urbà de la zona centre, canvi de llums a la zona comercial i reforma de la plaça del Priorat de Santa Anna. Aquest eix suposarà una despesa d’uns 900 mil euros.

La reforma de la plaça del Priorat de Santa Anna, com ja vam informar, passarà de ser un aparcament a una plaça pública, amb una zona de càrrega i descàrrega amb control horari, contribuint a pacificar la zona centre del municipi.

Per la seva part, l’eix turístic consta de: rehabilitació del centre d’aigua ‘Les Arenes’, desdoblament de l’avinguda Espanya, el parc urbà d’aquella zona i aparcaments dissuasoris. Calculen que aquest projecte costarà gairebé 7 milions d’euros.

Pel que fa al desdoblament de l’avinguda Espanya, aquest consistirà en l’ampliació en el seu tram entre el carrer Àngel Guimerà i la plaça Josep Pallach, suposant així un avenç en la fluïdesa del trànsit i la mobilitat per la ronda exterior del nucli urbà.

Palafrugell Pla Igualtat

Palafrugell, dels pocs municipis del Baix Empordà que han presentat ja els seus projectes.

L’Ajuntament de Palafrugell, juntament amb el de Begur i el de Calonge, és dels pocs municipis de la comarca del Baix Empordà que han presentat formalment els projectes al fons europeu Next Generation.

Platja d’Aro, Palamós i Torroella encara estan acabant de perfilar els seus projectes i els anunciaran als mitjans quan estiguin tancats. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, però, ja ens ha pogut avançar que serà per una molt important quantitat de diners.

Altres municipis com La Bisbal d’Empordà encara no tenen cap proposta pels projectes.

- Publicitat -