11.9 C
Pals
Divendres, 15 gener 2021

Palafrugell proposa un nou pressupost centrat en minimitzar la crisi provocada per la pandèmia

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell deté un veí de 72 anys per punxar les rodes de més d’una dotzena de cotxes

Els agents van muntar un dispositiu i el van enxampar 'in fraganti' amb unes tisores de cuina

Katy Perry posarà música als 25 anys de Pokémon amb ‘Electric’

Katy Perry ha compartit un petit avançament de ‘Electric‘ la cançó que ha creat i que formarà part del vint-i-cinquè aniversari de la famosa saga de videojocs de Nintendo “Pokémon”. A través d’un vídeo que tant la cantant com Nintendo han compartit a les xarxes, podem veure com una Pokeball avança per un recorregut d’obstacles…
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell té la intenció d’aprovar la proposta de Pressupost Municipal per a l’exercici 2021, per un import consolidat de 41.008.526 euros. Aquest pressupost inclou l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil.

L’objectiu principal d’aquest pressupost és seguir invertint en la lluita contra les conseqüències derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, així com donar suport a tots aquells sectors que han vist mancades les seves activitats. Per aquest motiu part de l’àrea de Benestar Social s’incrementarà amb un 6,14% respecte a l’any anterior i també es comptarà amb més personal.

Pel que fa a les inversions, enguany tindran un caràcter més restrictiu i seran menors que les de l’any anterior. Tot i això, pel 2021 destaca l’execució de la pista de carril bici a l’avinguda del Mar, que es realitzarà al llarg de l’any i on es destinen en total 610.000 euros, dels quals 305.000 euros ja es van pressupostar a l’exercici 2020 i 305.000 euros es pressuposten a l’exercici 2021.

D’altra banda, una de les principals inversions d’aquest nou exercici, que a més compta amb el suport del fons FEDER sobre línies de patrimoni, servirà per donar un nou impuls al Museu del Suro, amb 642.000 euros que han de servir per crear la seva museografia. Així mateix, es destinen 358.092 euros per a la creació d’una part important de la futura enoteca del mateix museu, la qual s’hauria de consolidar a partir de dues anualitats.

Una altra inversió, de 50.000 euros, que planteja el pressupost és l’aposta per a la sostenibilitat i el medi ambient, per primera vegada es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Finalment, cal destacar que el pressupost d’enguany pretén destinar una part important a millores urbanes, com a l’execució de les obres del carrer Constància, que tindran una aportació de 160.000 euros i les del carrer Torroella, que comptaran amb una partida de 150.000 euros. Així mateix, es destinen 195.000 euros a millores urbanes amb l’objectiu de reparar aquells espais i carrers més deteriorats.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “malgrat que aquests seran uns pressupostos marcat per la incidència de la Covid, durant l’any, també comptarem amb un important pla de xoc a càrrec del romanent de tresoreria que ens ha de donar eines per fer front a totes les necessitats dels diferents sectors del nostre municipi que han quedat afectats per l’actual crisi econòmica”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Foo Fighters presenten ‘Waiting on a Star’

Foo Fighters celebren l’aniversari de Dave Grohl publicant el seu nou single, ‘Waiting on a War’, que ja està disponible a totes les plataformes digitals. Aquesta cançó formarà part del seu desè àlbum, Medicine at Midnight, que sortirà a la venda el proper 5 de febrer. “Waiting on a War” té un pes molt emocional…

Altres notícies