1.2 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Palafrugell recorda el ciclista Antonio Miguel Ramírez

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El dissabte i diumenge dies 5 i 6 de maig Palafrugell retrà un homenatge en memòria d’Antonio Miguel Ramírez (Campillos 1956- Palafrugell 2008), el ciclista que va professionalitzar aquest esport a la vila i va ser un dels precursor per constituir la base de la cultura ciclista palafrugellenca. El regidor d’esports de Palafrugell, Pau Lladó, explica quines activitats es desenvoluparan en aquest memorial:

Antonio Miguel Ramírez fou un ciclista actiu a Palafrugell i director esportiu del Club Ciclista Palafrugell. Treballador del ram de l’automoció (planxista i pintor), es va iniciar en el món de la bicicleta als 15 anys, passant per diversos equips i categories i guanyant diferents curses i campionats. Li van oferir fer-se professional, però va prioritzar la família i la feina. Va morir sobtadament l’estiu del 2008 a l’edat de 52 anys just quan el seu fill Antonio Miguel Parra, ciclista professional, estava concentrat a Palma de Mallorca amb la selecció espanyola una setmana abans de participar als Jocs Olímpics de Pequín 2008 en la modalitat de persecució en pista.

Als 32 anys va iniciar la tasca de formació de nens i nenes amb la bicicleta. Per les seves mans hi van passar molts petits ciclistes, que de 1993 a 2006 van fer possible que Palafrugell tingués els equips més competitius de Catalunya en alevins, juvenils, cadets i elits, i, a la vegada, va portar el nom de la vila de Palafrugell a l’estat espanyol, a França i a la República d’El Salvador. Junt amb el seu germà Paco, director titulat de ciclistes, van fer que l’equip d’elit fos de Primera Nacional durant els anys 2000 i 2001, una categoria on hi havia els 15 millors equips professionals.

Relacionat amb l’activitat ciclista, Ciclosport va ser la botiga de venda i reparació de bicicletes que l’Antonio i la seva dona Juani van obrir a Palafrugell pels volts de l’any 1992, primer en un petit local de lloguer i dos anys més tard es va engrandir i consolidar el negoci fins avui dia. Va ser i continua essent el centre neuràlgic de l’activitat del Club Ciclista Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Petit canvi de temps, però l’anticicló continuarà els propers dies

El dia comença amb intervals de núvols i una temperatura mínima no tan baixa, però la màxima quedarà més curta. A la tarda guanya intensitat la Tramuntana.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -