24.8 C
Pals
Dissabte, 10 juny 2023
- Publicitat -

Palafrugell reordenarà l’autovia i la carretera vella de Calella

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha encarregat la redacció del Pla Especial (PEU) 1 Autovia del Mar. Aquest pla ordenarà els dos vials que enllacen la vila amb Calella: l’autovia i la carretera vella. Per copsar l’opinió dels veïns, ha posat en marxa una enquesta en línia. 

El Pla Especial té per objecte les finques que hi ha a banda i banda de l’Autovia del Mar fins al límit meridional de la carretera GIP-6543, coneguda com a Carretera Vella de Calella. Al llarg d’aquests trams hi ha una diversitat paisatgística i funcional que fa necessari un tractament diferenciat per a cadascuna de les àrees. Bàsicament, el pla especial haurà d’abordar quatre tipus d’espais: boscos i camps, espai de lleure verd, la carretera antiga i l’Autovia del Mar. La carretera vella havia estat tradicionalment l’enllaç de la vila amb Calella de Palafrugell. Al llarg d’aquest vial hi ha diverses masies, espais agrícoles i el nucli de Santa Margarida. Amb el pas del temps, però, s’hi van anar instal·lant altres usos suburbans del sector terciari, com ara discoteques, càmpings o complexos esportius. El creixement urbanístic va acabar comportant la construcció de l’autovia del Mar, que és la connexió principal amb Calella i Llafranc.

En el PEU, el consistori preveu racionalitzar els usos d’aquests vials. Entenent que l’autovia és el principal eix de circulació, es planteja que la carretera vella pugui ser d’un sol sentit o ubicar-hi un espai específic per a vianants i bicicletes. El consistori preveu enllestir-ho al llarg del 2017. De moment, per copsar l’opinió dels veïns, ha posat en marxa una enquesta virtual que estarà oberta fins al febrer.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

S’instal·la a Llafranc una escultura en record de l’escriptor Tom Sharpe

L'obra s'instal·la el 6 de juny, en motiu del desè aniversari de la mort de Sharpe
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -