15.7 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Palafrugell suspendrà un any les llicències per a la construcció de piscines al municipi

Paral·lelament s’obriran 11 expedients sancionadors a piscines de nova construcció que no podien omplir-se d’aigua actualment degut a la sequera després de les inspeccions realitzades

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell decretarà durant un any la suspensió de llicències per a la construcció de noves piscines al municipi. Aquesta és la mesura que vol portar a aprovació l’equip de Govern del municipi a la sessió plenària del proper dimarts dia 27 de febrer. Des del consistori apunten, a més, que durant aquesta fase 1 de l’emergència per sequera ja han sancionat 11 piscines que s’han omplert.

Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “l’objectiu de la suspensió passa per adequar el Pla d’Ordenació Urbana amb relació a les piscines per tal d’afrontar els reptes del canvi climàtic i, per tant, cal adequar les dimensions, les fondàries i la gestió eficient de l’aigua entre altres aspectes on el paradigma urbanístic ha canviat amb relació als darrers anys”.

D’altra banda, l’alcalde també manifesta que “des de l’entrada en fase 1 d’emergència hem detectat 11 piscines al municipi que tenien la llicència corresponent de construcció, però que no han respectat la limitació que no els hi permetia omplir-la a causa de la sequera, i, per tant, obrirem els corresponents expedients sancionadors. Aquestes sancions arriben fruit de les darreres inspeccions s’han realitzat des de l’ajuntament”.

Així el consistori vol fer “un pas més” per ampliar les accions que s’estan duent a terme per reduir la despesa d’aigua al municipi dins la situació actual d’emergència per sequera. A més, apunten que “també servirà per planificar mesures de futur en funció de les conclusions que es treguin a l’estudi que es farà per a l’adaptació del Pla General d’Ordenació del municipi al canvi climàtic”. El fet de suspendre temporalment les llicències també provocarà que no s’hagi de fer un seguiment ni perseguir a aquells particulars que actualment disposen d’una nova piscina dins la seva propietat i s’entri en un període de reflexió urbanístic en referència a aquest tipus d’instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -