El pastisser de Palafrugell Josep Radresa rep la Medalla centenària de la Generalitat. L'alcalde li dóna el reconeixement.

Josep Radresa ha rebut avui, en el dia del seu aniversari, la Medalla centenària que atorga la Generalitat. L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, acompanyat del primer tinent d’alcalde Albert Gómez i la regidora Roser Massaguer, li han fet l’entrega a casa seva.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, el primer tinent d’alcalde Albert Gómez i la regidora Roser Massaguer a casa Josep Radresa i la seva família.

Conegut com a Pitu Radresa, Josep Radresa va nèixer el 1918 a Palafrugell en el sí d’una família humil. Amb 18 anys, durant la Guerra civil espanyola, va formar part de “La Quinta del Biberó”soldats destinats al front d’Aragó. De ben jove va començar a treballar com a pastisser a “Can Serra”, on va desenvolupar tota la seva vida laboral. De fet, la seva dedicació i servei a la pastisseria de Palafrugell el van fer mereixedor l’any 1983 de la Medalla al treball Francesc Macià. Aquesta altra distinció l’atorga la Generalitat a persones que destaquen dins el món del treball per les seves qualitats, 

Josep Radresa amb el seu pastís d’aniversari

mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals. Actualment, amb 100 anys, continua fent pastissos a casa seva per a la família i els amics.

 

 

 

La pastisseria Serra

La Pastisseria Celler Serra va ser fundada oficialment l’any 1904 com un petit queviures al centre de Palafrugell. Anys després, el fill dels propietaris, Venanci Serra, que havia estudiat pastisseria a Barcelona, va fer del petit comerç un nou obrador, que va anar reformant i ampliant al llarg del temps. Finalment, als 50 va ser quan va comprar l’actual local de la Plaça Nova número 2 i la botiga va especialitzar-se en pastisseria, celler, licoreria i xarcuteria gràcies al fill de Venanci, Enric Serra. Amb Enric es va inaugurar el celler de sota la botiga, van entrar a formar part dels Mestres Cellerers de Catalunya i de l’Associación de Tiendas Especializadas en Vinos de España. El 2004 la Generalitat els va entregar una placa commemorativa del centenari del negoci. 

La Medalla centenària de la Generalitat

És un reconeixement que otorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a totes les persones residents a Catalunya que compleixen 100 anys o estiguin a punt de complir-los. És una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari.