Illes Emergents Palamós reciclar
Illes Emergents de Palamós de Recollida Selectiva | Imatge de l'Ajuntament

El Plenari de l’Ajuntament de Palamós ha aprovat aquest dimarts al vespre l’ampliació del contracte de neteja. Aquesta ampliació porta millores al contracte actual com per exemple la recollida porta a porta al municipi. Una acció que ja s’ha fet durant el curs 2017 i 2018 amb molts bons resultats. La idea del govern local és afegir aquesta recollida selectiva de manera contractual.

Però la modificació del contracte de gestió dels serveis de recollida de residus, neteja viària i neteja de platges, no només inclou la recollida selectiva. Des del consistori de Palamós s’han afegit novetats com la recollida de la poda a domicili un cop per setmana. Juntament a la poda també es recolliran els objectes voluminosos fins a cinc vegades setmanals.

Aquestes novetats però ja s’han estat portant a terme a Palamós, però ara s’han volgut fer oficial. Així ho ha explicat Xavier Lloveras, regidor de Medi Ambient del municipi a Ràdio Capital a pocs minuts d’entrar al plenari.

La proposta del govern ha quedat aprovada pel plenari de Palamós. Això vol dir que a partir d’ara el contracte de neteja també incorporarà una escombradora durant els diumenges a la zona de restauració i comerç. Aquest servei anirà complementat d’una escombradora i un peó durant sis dies a la setmana, durant tot l’any.

Altres novetats són la neteja de les voreres i dels contenidors durant l’estiu; com també la neteja al Passeig del Mar i de la Fosca. Finalment, la proposta del govern també ha previst l’adquisició d’un nou vehicle per la flota i de reconstruir l’illa emergent cremada recentment.

Encara que el govern hagi inclòs diverses novetats, la xifra del contracte també augmenta. A partir d’ara es pagaran uns 74.000 euros anuals; com ha defensat el regidor Lloveras a Ràdio Capital.