9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

Palamós celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb tota la setmana plena d’activitats commemoratives

Durant tota la setmana i fins el diumenge dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, Palamós organitza un seguit d’activitats que acabaran amb una caminada per la igualtat i un concert dedicat a les dones compositores.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per celebrar que diumenge és el Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’Ajuntament de Palamós amb l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, el Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge, Càritas Interparroquial de Palamós i Sant Joan, i Joventuts Musicals de Palamós, han organitzat un seguit d’activitats que se celebraran durant tota la setmana.

El programa inclou conferències, la presentació d’un curtmetratge, una sessió de dones discjòqueis, el reconeixement a la llevadora i infermera palamosina Margarita Adroher, i la lectura d’un manifest, entre d’altres activitats.

La setmana s’ha organitzat de la següent manera:

Ahir dilluns va tenir lloc el mural “Què vol dir ser dona?” a la plaça dels Arbres, una activitat organitzada pel Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge.

Avui dimarts és el torn de la conferència “Menopausa, mites i realitats” per la ginecòloga de l’Hospital de Palamós, la Dra. Montse Hidalgo. L’acte és a les 19h a la sala d’actes de l’edifici Fleming (CAP de Palamós) i l’organitza l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan.

El dijous dia 5 el Punt Jove de Palamós presentarà el curtmetratge “Silenci”, a partir de les 19h al local municipal polivalent de les galeries Carme. Es tracta d’un projecte creat per joves del municipi amb un missatge de denúncia social relacionat amb el masclisme.

El divendres a es 12 hi haurà la lectura d’un manifest en un acte que tindrà lloc davant de l’Ajuntament de Palamós. A més, el Club Lila i el Punt Jove parlaran sobre les eines i recursos que té la societat per ser feminista.

El dissabte se celebrarà amb un acte de reconeixement a Margarita Adroher, una palamosina que és un exemple de dona treballadora, que durant la seva vida professional s’ha dedicat a la tasca d’infermera i llevadora al municipi. L’acte serà a la Capella del Carme a partir de les 19h.

Aquesta jornada acabarà a partir de les 22h amb la “Punxada feminista”, a càrrec de dones discjòqueis, que tocaran al bar la Planassa.

El diumenge dia 8, el Dia Internacional de la Dona Treballadora serà el dia commemoratiu, i començarà amb una “Caminada per la igualtat”, organitzada per Càritas i Dones del Baix Empordà. La sortida serà a partir de les 9h des del Palau Firal de Sant Antoni i més tard tindrà lloc la performance que el Grup Feminista Palamós, Sant Antoni i Calonge prepararà per parlar de les etiquetes que s’imposen a les dones.

El tancament diumenge es farà amb el concert “Beethoven i les dones” a càrrec del Trio Ballade, format per tres dones: Imma Guàrdia tocant el violí, Eulàlia Nosàs el violoncel i Marta Obrador el piano. El concert serà a les 18h a La Gorga.

A més a més d’aquestes activitats, Palamós s’ha sumat a la campanya “T’ho estàs perdent”, i anima a la ciutadania a compartir fotografies a les xarxes socials, tapant-se la meitat de la cara i etiquetant a @ajuntamentdepalamos amb el #ThoEstasPerdent.

També la biblioteca del municipi se suma a la setmana commemorativa i ofereix una exposició amb llibres de temàtica feminista i contes per als més menuts.

I com a punt extra, els dies 11, 18 i 25 de març i l’1 d’abril, de 19:30h a 21h al Punt Jove es farà un taller de “Defensa personal i emocional” per ajudar a les persones participants a identificar relacions tòxiques i auto protegir-se de situacions d’abús.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palamosina Victòria Dispès Martinench celebra 100 anys

Ahir dilluns 30 de gener, la palamosina Victòria Dispès Martinench, va celebrar el seu aniversari, arribant a la destacada...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -