20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Palamós engega un nou procés de participació ciutadana que ha de decidir la inversió de 200.000 euros

La campanya s'inicia ara amb una primera fase que s'allargarà fins a mitjans de desembre, on es realitzarà una enquesta ciutadana per conèixer l'opinió dels palamosins i palamosines amb relació a les propostes de millores per a equipaments, infraestructures i espais públics del municipi.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Es tracta d’un procés inclòs en el marc dels Pressupostos Participats que agrupa, no només l’aportació econòmica prevista per a l’any vinent, sinó també la d’enguany, de la qual no es va poder fer el procés participatiu previst, a causa de les mesures aplicades amb el confinament motivat per la Covid-19.

Enquesta ciutadana
La campanya s’inicia ara amb una primera fase que s’allargarà fins a mitjans de desembre, on es realitzarà una enquesta ciutadana per conèixer l’opinió dels palamosins i palamosines amb relació a les propostes de millores per a equipaments, infraestructures i espais públics del municipi.

El resultat d’aquest qüestionari permetrà una elaboració més acurada i d’acord amb l’opinió majoritària dels ciutadans, de les propostes que finalment s’incloguin en el marc dels Pressupostos Participats 2020-2021.

Aquesta enquesta està composta per 21 preguntes, les respostes de les quals són anònimes. El primer bloc de preguntes és de caràcter identificatiu, i en el segon es fa referència als aspectes relacionats amb les instal•lacions municipals (pavelló municipal i altres instal•lacions esportives, teatre La Gorga, espai polivalent de les galeries Carme, Museu de la Pesca, etc) demanant als ciutadans quins utilitza de manera freqüent, així com la valoració que en tenen de la instal•lació i del seu equipament.

A banda també es fa referència als espais públics (carrers, places, parcs,..) preguntant l’opinió sobre el seu estat, si requereixen algun tipus d’inversió o bé si cal millorar-ne l’accessibilitat. L’enquesta també inclou preguntes sobre la valoració en aspectes de la mobilitat o de la seguretat en aquests espais.

Enquestes telemàtiques i a peu de carrer
Aquesta enquesta es pot respondre, fins al 15 de desembre, de manera telemàtica al web decidim.palamos.cat; o bé presencialment, mitjançant els enquestadors que durant aquest període, i a peu de carrer, demanaran l’opinió als ciutadans del municipi. Les persones que es responsabilitzaran de la realització de les enquestes inclouran en una tauleta les respostes obtingudes, les quals se sumaran a totes les recollides al web.

El procés seguirà a principis de gener i fins a finals de febrer amb el recull de propostes ciutadanes, que es podran fer arribar al web de Participació (Plataforma Decidim) o bé presencialment omplint les butlletes que es podran recollir en diversos equipaments municipals i que s’hauran de dipositar en les urnes ubicades a l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal i l’espai polivalent de les Galeries Carme.

Posteriorment durant el mes de març es validaran les propostes a nivell tècnic, i l’abril s’organitzaran trobades conjuntes entre la ciutadania i personal tècnic municipal per definir les propostes que se sotmetran a votació.

Procés de votacions i retorn
Un cop consensuades les propostes prioritàries, els ciutadans decidiran quines seran finalment les definitives mitjançant un procés de votació que es durà a terme durant el mes de maig.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web participa.palamos.cat, o bé mitjançant les butlletes de participació que es podran recollir, i un cop omplertes també dipositar, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l’edifici de l’Ajuntament, la Biblioteca municipal o l’espai polivalent de les Galeries Carme.

Un cop tancat el procés de votació i després de valorar quines són les propostes més votades, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació, concretant les propostes finals a les quals es destinarà la inversió de 200.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -