22.9 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

Palamós rep 1,37 MEUR dels Next Generation per reformar el mercat municipal

Sis altres consistoris gironins també reben fons i d'hauran d'acabar els projectes abans del març del 2026

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La reforma integral del mercat de Palamós comptarà amb una ajuda de 1,37 milions d’euros de fons europeus. El municipi forma part dels set ajuntaments gironins que han rebut 8,8 milions d’euros de la convocatòria dels fons Next Generation per reformar edificis públics amb criteris de sostenibilitat.

A banda de Palamós hi ha, Blanes (Selva), Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Banyoles, Quart (Gironès), Ripoll i Campdevànol (Ripollès). Els consistoris seleccionats de forma provisional hauran d’executar el projecte abans del 31 de març de 2026.

En aquesta convocatòria s’hi havien presentat una trentena de projectes gironins i la majoria d’ells han estat aprovats tot i que a hores d’ara només set han aconseguit el finançament. Es tracta de projectes com ara la reforma de la Casa Pastors o el complex esportiu de Palau de Girona.

L’Estat ha publicat la resolució provisional dels fons Next Generation per a ajuntaments que volen reformar edificis públics amb criteris de sostenibilitat.

L’Ajuntament de Blanes ha obtingut 1,72 milions per a la reforma integral de l’antiga escola Can Faust. En aquest edifici, el consistori vol convertir-lo en un centre de formació per donar noves oportunitats de futur.

Per altra banda, a Castelló d’Empúries, es destinaran 1,02 milions per a la reforma i ampliació de la sala municipal del Palau dels Comptes. A Ripoll, la subvenció europea arriba als 2,68 milions per a la reforma de l’edifici del Pla.

A Banyoles els fons europeus pagaran pràcticament tot el cost de la reforma de l’edifici Can Tarradas, que es convertirà en un centre d’art per exposar la col·lecció Gimferrer. En aquest cas, l’ajuntament rebrà 965.763 euros per reformar íntegrament l’edifici de l’any 1975, per tal d’adaptar-lo a la normativa vigent.

Per altra banda, Quart comptarà amb 525.274 euros per rehabilitar l’edifici del Museu de la Terrissa com un nou centre cultural i Campdevànol ha aconseguit 497.983 euros per transformar el col·legi Pirineus com un alberg.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca Sant Joan tanca amb èxit a l’Estartit

El Festival Ítaca Sant Joan, celebrat a la platja de l'Estartit, ha venut 10.000 entrades i ha acollit 15.000 assistents a l'exterior. Artistes com The Tyets, Julieta i Mushka han actuat aquest diumenge, mentre que dissabte van actuar Arde Bogotá i Cala Vento. El director del festival, Fran Arnau, ha destacat l'originalitat de la programació i la gran afluència de públic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -