11.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Palamós rep dues obres més de la pintora i activista Carme Maristany

Es tracta d’una aquarel·la i d’una pintura a l’oli que representen parts de la ciutat

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha rebut dues obres de la pintora i activista social palamosina, Carme Maristany i Montal coneguda popularment com la “Vita”.

La primera és una aquarel·la de la plaça de Sant Pere de Palamós i la segona una pintura a l’oli que representa el campanar i la plaça Murada des de la perspectiva del racó de la platja Gran.

Aquestes obres se sumen a les tres que la pintora ja havia ofert al fons d’Art Municipal, dues natures mortes i una escena pesquera

Ha estat el fill mateix de la pintora, Francesc Mir, qui ha fet aquesta donació en record de la seva mare. L’acte ha tingut lloc a la Sala Noble de l’Ajuntament en presència de l’alcalde, Lluís Puig, i Miquel Martí, cap de l’Àrea de Patrimoni i director del Museu de la Pesca.

Qui era Carme Maristany i Montal ?

L’activista artística, pedagògica i social Carme Maristany i Montal “Vita”, va néixer a Mataró el 10 d’agost de 1912, i no és fins al 1966 que arriba a Palamós.

El seu dinamisme la porta a ser sòcia fundadora del Cercle Artístic de Palamós i posteriorment a fundar la Fira Nadalenca de Palamós que, des de 1977, destina els seus beneficis a les persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Pel seu treball social i cultural, l’Ajuntament de Palamós li atorga el 1991 l’Escut d’Argent de la Vila; i el 1999, amb el suport de diverses entitats locals i comarcals, rep la Medalla d’Or de la Vila. Cal destacar també que per aquests vincles amb el municipi, el 2007 l’Ajuntament de Palamós atorga el nom de Carme Maristany i Montal “Vita” a la plaça situada entre l’avinguda del Mediterrani i la urbanització Roca Brava, molt propera a la que va ser la seva residència a Palamós. Carme Maristany va morir el 9 de març de 2013, a l’edat de 100 anys.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies