13.2 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Palamós tanca a partir d’aquest dissabte l’accés amb vehicle motoritzat a l’espai de S’Alguer-pineda d’en Gori

La mesura s'aplicarà tot l'estiu per evitar incrementar el risc d'incendis forestals i conservar l'espai

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós tancarà a partir d’aquest dissabte i durant tot l’estiu l’accés amb vehicle motoritzat a l’espai litoral de la cala S’Alguer i la pineda d’en Gori. La mesura, que ja es va aplicar per Setmana Santa, es repeteix per evitar incrementar el risc d’incendis forestals (coincidint amb l’auge de visitants que comporta l’augment de les temperatures) i per conservar l’espai.

La restricció afectarà a tothom excepte els residents o propietaris d’algun immoble d’aquest sector, que podran acreditar un únic vehicle per moure’s per la zona. Els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents continuaran oberts.

L’Ajuntament de Palamós fa efectiva aquesta regulació d’accés amb l’objectiu de vetllar per a la conservació dels valors d’aquests espais naturals, gestionar l’ús públic prioritzant l’accessibilitat a peu i amb bicicleta i vetllar per la seguretat dels usuaris que freqüenten de manera intensa l’espai durant els mesos de més calor. El tancament de l’accés de vehicles a l’espai litoral de la cala S’Alguer i la pineda d’en Gori, segueix la línia que ja s’aplica a l’àmbit de Castell des de finals del mes d’abril.

Un vehicle acreditat pels residents

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, després que s’acreditin, l’accés al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d’estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la pineda d’en Gori, per a la realització de càrrega i descàrrega.

Amb el tancament, es vol facilitar la intervenció dels equips d’emergència d’aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l’ús sostenible i la conservació d’aquests paratges emblemàtics del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -