21.2 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Pals elaborarà un catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable

En aquest moment l'Ajuntament ha sotmès a consulta pública la memòria preliminar sobre la qual es decidiran els diversos criteris

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals crearà un catàleg de les masies que té el municipi en sòl no urbanitzable per tal d’identificar-les, conèixer-ne el seu actual estat i regular les possibles actuacions i usos que puguin tenir. Actualment el municipi compta amb 66 edificacions de les quals només dues es poden catalogar com a ruïnes. Això es deu, segons el consistori, “a la topografia plana i a la bona accessibilitat de les masies i cases rurals mitjançant els camins i carreteres del municipi”, fet que garanteix que la gran majoria siguin habitades i no s’abandonin. Per tant, els usos que puguin tenir aquestes edificacions actualment vigents i les actuacions que s’hi puguin fer s’hauran de delimitar abans de crear el catàleg.

En aquest moment l’Ajuntament ha sotmès a consulta pública la memòria preliminar sobre la qual es decidiran els diversos criteris. Així doncs, els ciutadans i entitats que així ho considerin poden fer les seves aportacions sobre els aspectes que planteja la memòria i que que bàsicament afecta a tres grans àmbits, la reconstrucció, la rehabilitació i el manteniment i conservació.

La memòria defineix a què es refereix cadascun d’aquest criteris i planteja diversos supòsits, segons el grau de restricció que es pot aplicar i que condiciona, en part, el possible ús que es pugui donar a la masia. En definitiva, el grau d’intervenció que es pugui fer sobre cada edificació delimitarà si una construcció s’ha de quedar en el seu estat o ús actual o pot convertir-se en un habitatge, en un equipament de restauració o establiment de turisme rural, per citar només alguns dels possibles usos que contempla la memòria.

El període per a les aportacions està obert fins el 30 de setembre i aquestes, s’han de fer mitjançant una instància genèrica. El següent pas, una vegada aprovada la memòria, serà publicar els criteris sobre els que regular aquestes edificacions i finalment, i després de la seva aprovació, concretar aquest catàleg així com les modificacions urbanístiques necessàries.

La memòria preliminar es pot consultar aquí i les aportacions es poden fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Pals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Comença la reforma de la plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols que esdevindrà en el futur Museu Thyssen

Les obres duraran sis mesos i mig i es fan coincidir amb les de l'avinguda Juli Garreta, que s'estén fins a la badia
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -