3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

Pandèmies en plural

Vivim temps de pandèmies, a casa nostra: la de la COVID-19 i la de la repressió del Règim nacionalista espanyol continuador de l’antic Règim nacionalista espanyol, anomenat franquisme, de factura més radical.

Us confesso que fins ahir tenia previst parlar-vos tan sols d’una pandèmia, la de la COVID-19, i de com ens està afectant a tots plegats d’una manera inesperada i preocupant. Em refereixo a la nostra salut mental col·lectiva, la salut mental de la comunitat. Us volia parlar de l’auge del negacionisme, del terraplanisme com a filosofia de vida, de la pervivència de creences pre-científiques que avui alimenten i comparteixen des de l’extrema dreta i fins a suposats antisistemes de teràpies alternatives, energies còsmiques i banys de llum com a guaridors universals.

Però ahir la pandèmia endèmica de la repressió espanyola ens va tornar a colpejar. Ahir, el Règim va inhabilitar el president Quim Torra per no despenjar una pancarta en favor de la llibertat. I avui veurem, tal i com passa amb la pandèmia de la COVID, com l’extrema dreta va de la mà d’autoanoments demòcrates, entre els quals n’hi ha que fins i tot es creuen d’esquerres, per a justificar un Règim malalt que propaga la seva malaltia fonamentalista com un virus: de la corona als jutges fins a infectar a tota la societat.

Però mentre que per a la pandèmia de la COVID esperem trobar una vacuna que ens immunitzi aviat, per a la de la repressió, en canvi, no sembla que hi hagi cap vacuna possible. La malaltia està tan arrelada a l’interior dels cossos ocupants que, de moment, qualsevol antídot s’ha mostrat inútil. Però creiem fermament en la ciència, i algun dia l’acabarem trobant.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios