8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Marc Alós “Els caganers ja no són només una peça per decorar, sinó que també es regalen”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Marc Alós "Els caganers ja no són només una peça per decorar, sinó que també es regalen"
Loading
/

Una de les mostres de què s’acosta el Nadal són les compres relacionades amb els pessebres. Caganer.com de Torroella de Montgrí ha incorporat 30 figures noves al seu catàleg, on podem trobar des de polítics, referents esportius, personatges de ciència-ficció entre d’altres. Per parlar-nos d’aquestes novetats hem pogut parlar amb un dels propietaris i creadors d’aquesta empresa, Marc Alòs.

Caganer.com ha obert set establiments nous, cinc situat a Barcelona, un situat al centre de Madrid i a mitjans de juny es van obrir pas a Platja d’Aro. Tal com ens explica Marc Alòs, els establiments estan molt preparats per explicar la cultura del caganer, ja que en la majoria hi transiten molts estrangers que no coneixen aquesta figura tradicional catalana. Després de tots aquests anys, Marc Alòs ens explica la valoració del producte.

Durant la pandèmia es van tancar molts locals d’arreu i van tenir la possibilitat d’adquirir-los. Avui en dia és més difícil, però sempre estan buscant nous locals, i per descomptat, una de les previsions es poder obrir un establiment a l’estranger.

El caganer més venut, amb molta diferència, sempre és el català, però hi ha personatges que són molt demandats com per exemple Messi amb la copa del món, l’expresident dels Estats Units, Donald Trump, i la Reina d’Anglaterra. Aquest any hi ha més de 600 figures disponibles on predominen nous personatges com Salvador illa, l’Stich, el Popeye i l’Shrek.

Avui dia hi ha molts catalans que no saben de la tradició del caganer, però en aquests últims anys ja no només es venen peces per col·leccionar, sinó que s’ha convertit en un objecte per regalar. El taller està situat a Torroella de Montgrí, però amb el creixement de producció la seu s’ha convertit en un gran magatzem.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios