13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Pep Vila: “Programem teatre familiar perquè el puguin venir a gaudir persones de totes les edats”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Pep Vila: "Programem teatre familiar perquè el puguin venir a gaudir persones de totes les edats"
/

La programació de l’Empordanet Escena 2023 – 2024 està a punt d’arrencar i l’edició d’enguany ve carregada de noves propostes i espectacles que visitaran diversos municipis de l’Empordà. Per avançar-nos alguns detalls més de la sisena edició ens ha visitat el director del festival Empordanet Escena, Pep Vila.

“Les xifres no són el més important. Nosaltres tenim un públic fidel”, reconeix Pep Vila. El director explica que les entrades ja són a la venda i molts espectadors estan començant a comprar entrades i abonaments. “Amb els abonaments volem premiar els seguidors, així els surt a compte assistir a tots o gairebé tots els espectacles”, apunta Pep Vila. El cicle començarà aquest diumenge 1 d’octubre a Foixà.

I tot i que ja eren 14 els municipis del Baix Empordà que participaven en la iniciativa, Pep Vila recorda que enguany la xifra creix fins als 18 municipis. En aquesta edició també hi participaran La Pera, Garrigoles, Ultramort i Jafre. Perquè un municipi pugui participar en la proposta d’Empordanet Escena ha de ser una població “petita”, ja que és on costa més impulsar activitats de cara a l’hivern.

El director apunta que tot i que la proposta es basa en els municipis que hi ha al Baix Empordà, s’han plantejat en diverses ocasions d’estendre-la a poblacions de fora de la comarca. “La conexió dels municipis que participen a Empordanet Escena és que són poblacions que es troben a la zona de l’Empordanet”, afrima Pep Vila. Per això, volen mantenir aquest fil conductor en les properes edicions del festival. “Al final volem que la gent visiti aquests pobles i gaudeixi de l’espai a través del teatre”, explica el director.

18 espectacles diferents

En aquests 18 municipis els espectacles que s’hi podran veure són del tot diferents: s’hi podran veure titelles, teatre amb text o sense, equilibris, clowns, versions de contes modernitzats o propostes musicals. “Penso que tenim una programació molt variada”, reconeix Pep Vila, i afegeix que “m’atreviria a dir que tenim una de les millors programacions de teatre familiar“.

“Estem lluitant molt perquè es parli de teatre familiar i no de teatre infantil“, explica el director. Pep Vila reconeix que el teatre que presenten són espectacles que pot veure tothom, no només els més petits de casa. “Cadascú en farà la seva lectura”, explica Pep Vila.

Les entrades i abonaments ja estan disponibles a la pàgina web de l’Empordanet Escena o CodeTickets.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios