14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Els pescadors debaten sobre la sostenibilitat, el relleu generacional i el desenvolupament ecosocial

Els pescadors s'han reunit en les Jornades Mar de Vides II per debatre sobre aquests i molts altres temes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palamós ha celebrat durant aquests dies les Jornades Mar de Vides II on s’ha debatut sobre l’actualitat del sector pesquer. José Basilio Otero, president de la Federació Nacional de Confraries Pesqueres (FNCP), i l’alcalde de Palamós, Lluís Puig van inaugrar la cita el dimecres.

Segons fonts del Diari de Girona, Otero explica que els professionals dedicats a la pesca volen garantir un model sostenible que doni viabilitat a la seva feina, al mateix temps que va destacar les accions impulsades pel projecte Mardevidas. Aquest és un programa de sensibilització ecosocial i de sostenibilitat del mar on col·labora la Fundació Biodiversitat, adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Aquest treball d’innovació i de tenir cura del medi marí fa anys que s’està treballant al port de Palamós. Aquesta transformació més sostenible s’ha realitzat de manera conjunta entre l’ajuntament i la confraria de pescadors del municipi. Lluis Puig destaca aquesta feina feta des de la confraria i el consistori.

I és que des del municipi s’ha apostat per la sostenibilitat econòmica i mediambiental. Tal com explica l’alcalde, els pescadors han arribat a la conclusió de que no fa falta pescar molt, sino que la captura ha de ser de qualitat i que es pagui a bon preu. Per això, s’han intervenit les xarxes, les pales d’arrossegament, etc.

A més, l’alcalde ha destacat que els comerços i restaurants han entès de manera completa aquest pla de sostenibilitat i també han pogut conèixer altres espècies de peix. Això s’ha aconseguit crear unes sinèrgies a través del programa Palamós Peix.

Els pescadors i les jornades a Palamós

Lluis Puig valora de manera molt positiva aquestes jornades ja que s’ha pogut debatre sobre els models més sostenibles, el relleu generacional, la igualtat de gènere, les estratègies i el desenvolupament ecosocial, entre molts altres temes.

A través d’aquestes jornades de pesca sostenible s’ha conseguit reunir al sector pesquer per conèixer i donar a conèixer els diversos avenços cap a una pesca més respectuosa amb el medi ambient. Lluis Puig destaca la reunió dels diferents agents del sector pesquer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres per instal·lar l'ascensor començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -