21.5 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Pintades al poblat iber de Castell de Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El poblat iber de Castell de Palamós s’ha vist atacat per diverses pintades amb esprais de color. Segons va informar Ràdio Palamós, aquestes pintades s’han vist en diferents indrets del poblat iber, com a la plaça de les sitges, sobre les pedres de la muralla del poblat iber i també a la cisterna.

Totes les pintades estan firmades sota el pseudònim “Sherpa” i van començar a aparèixer a les xarxes el 27 de desembre. Va ser aquell dia quan jortuzero, usuari del Twitter, va denunciar la primera pintada a la paret del poblat.

Després de la denuncia a les xarxes socials, l’historiador palamosí Gabriel Martín ha fet un seguiment dels actes vandàlics que s’han repetit durant els dies de les festes de Nadal. La pintada més recent, denunciada pel propi historiador es va fer a la cisterna del poblat iber.

La pintada va aparèixer el dimecres al poblat iber i tal com informa el perfil de Twitter del Museu d’Arqueologia de Catalunya, ja tenen constància dels fets i estan actuant en conseqüència.

Segons va explicar Gabriel Martín a Ràdio Palamós, aquests actes incívics generen un “gran dany” al patrimoni arqueològic de la població. Referint-se als indrets on s’han trobat les pintades, Martín va dir, “la muralla té pedra de granit i no crec que sigui complicat netejar-ho. El mur de la cisterna, en canvi, tindrà més complicació i crec que la neteja el danyarà considerablement“.

Aquest poblat iber de Castell de Palamós està situat al promontori de sa Coberta, a la costa de llevant de Palamós. És un dels jaciments més importants de la comarca i de Catalunya ja que s’hi han trobat assentaments humans des del segle VI aC fins a l’època romana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fira Indilletres presenta la seva 4a edició, amb una quarantena d’editorials i activitats literàries

La fira de llibres de la Bisbal, que enguany se celebra els dies 4 i 5 de desembre, oferirà una quarantena d’activitats, reforçant la seva aposta per la literatura i el país. A més, hi participaran 37 editorials d'arreu de Catalunya
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -