19.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

El Pla Especial del Port de Palamós s’ha de començar de nou: la Generalitat ho confirma

La promulgació de la Llei 10/2019 en plena tramitació del Pla Especial del Port de Palamós va provocar un canvi de planejament pels ports, que passen a ser Pla Director Urbanístic Portuari. Així doncs, caldrà reiniciar el Pla especial de nou

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Generalitat ha confirmat recentment que la tramitació del nou planejament especial del Port de Palamós, document que ha d’ordenar els usos, activitats i millores a realitzar al port, s’ha de tornar a començar de nou. Això es deu a que, quan es va iniciar el projecte, es va fer com a Pla Especial (la normativa portuària anterior). Un cop iniciat el tràmit, però, es va promulgar la Llei 10/2019, que fixava un nou planejament pels ports i aprovava un nou instrument per ordenar la zona de servei d’un port: el pla director urbanístic portuari. D’aquesta manera, el Pla s’ha de tornar a començar per enfocar-lo ara com a Pla Director Urbanístic Portuari. 

Tal com avançava Ràdio Palamós i ha pogut confirmar Ràdio Capital, Sílvia Paneque, diputada del PSC al Parlament, va preguntar a la Conselleria de Polítiques Digitals i Territori si era necessari començar de zero la tramitació. En la resposta, el conseller Jordi Puigneró assegura que, en el cas de Palamós, efectivament, cal “reconduir i tramitar” de nou el Pla d’acord amb la llei actual. 

Sílvia Paneque explica a Ràdio Capital que van fer la pregunta perquè hi havia “una inquietud” tant en el seu partit com en els agents que operen en el port. La diputada assenyala que en la resposta no s’especifiquen terminis, i que per això temen que el procés s’acabi allargant massa en el temps. 

En segon lloc, Paneque explica que una altra de les seves preocupacions era si es tindria en compte o no la informació extreta del procés participatiu fet fa uns mesos. Assegura que la resposta els fa “sospitar” que pot ser que l’opinió de la ciutadania no es tingui prou en compte. 

Per la seva banda, Lluís Puig, l’alcalde de Palamós, també segueix la mateixa línia que la diputada socialista. Demana que, tot i que s’hagi de reiniciar la tramitació, s’aprofiti la feina feta per no perdre temps ni malgastar recursos. Així ho explica en declaracions a Ràdio Capital. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -