15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Pla per evitar que els estornells pernoctin a la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament ha contractat els serveis de l’empresa Stop Plagues amb l'objectiu de foragitar-los i reconduir-los a un altre dormidor que no provoqui tantes molèsties a la ciutadania

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal ha contractat els serveis de l’empresa Stop Plagues amb un objectiu ben clar: foragitar els estornells i reconduir-los a un altre dormidor que no provoqui tantes molèsties a la ciutadania. Com cada hivern, la Bisbal rep la visita de milers d’estornells provinents del centre i est d’Europa, que escullen els plàtans del passeig Marimon Asprer i del carrer Agustí Font com a dormidors per passar-hi les llargues i fredes nits de tardor-hivern. Això, però, provoca certes molèsties als veïns i veïnes i el consistori ha d’adoptar mesures per fer-hi front.

Des del consistori expliquen que el fet que aquests ocells facin estada dins les capçades dels arbres provoquen “pudors, plomes i excrements encatifant bancs, baranes, vehicles i tot el que queda per dessota la línia d’arbrat”. També s’ha detectat que l’alimentació dels estornells es basa en les olives que es produeixen a la comarca, i això afecta directament les partides del sector agrícola.

En què consisteix, però, el pla amb el qual treballa l’Ajuntament per foragitar-los? La tècnica es basa en molestar-los des del moment que comença a fer-se fosc i evitar que s’ajoquin als plàtans. Per aconseguir-ho s’empra una combinació d’efectes lumínics (focus potents de llum o làsers) amb sorolls d’alarma de la seva pròpia espècie emesos per altaveus. El resultat és que se senten insegurs i se’n van a un altre lloc. Des del consistori afegeixen que aquesta operació s’haurà de repetir cada any perquè solen tornar als punts d’estada hivernal. Però a diferència d’aquest any, afirmen que caldrà actuar més preventivament, abans que arribi el gruix de la migració i preparar un dormidor alternatiu als afores del nucli urbà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -