La Platja Gran de Cadaqués / Gabriele Delhey

Cadaqués i Lloret són els pobles que més comparteixen els turistes de la Costa Brava. Ho demostra l’estudi Geografies del souvenir, d’Olga Taravilla i Azahara Cerezo. Entre les icones més compartides a la xarxa destaca, sobretot, la presència de les platges i d’esdeveniments com Girona Temps de Flors.

Els records relacionats amb Salvador Dalí, tant a Figueres com a Cadaqués, tenen un pes important. L’estudi també destaca el cas de l’Estartit, associat al submarinisme. La majoria dels turistes 2.0 són de l’àrea urbana de Barcelona, seguits de visitants de la resta de l’Estat i de França. En el cas de Lloret, però, la majoria procedeixen del Regne Unit.

Un 87% dels casos els turistes pengen fotos i vídeos de menjar, activitats, passejades o racons de pobles costaners, segons l’estudi. De fet, a les xarxes socials hi ha més de 500.000 entrades amb l’etiqueta #costabrava.

Aquesta recerca determina que la idea dels records ha canviat radicalment i que, al segle XXI, ja no es tracta d’un objecte sinó d’una experiència.